Afbeelding

DELFT, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.


Deze week is dat de editie van zondag 12 maart 1995. Op de voorpagina werd toen teruggeblikt op de eerste vier maanden van het op dat moment nog vrij nieuwe volkstuinencomplex De Vijvertuinen, in Kerkpolder. ‘Beslist een aanrader om te zien’, schrijft deze krant. Zeker als het voorjaar van ’95 aanbreekt. Er wordt hier dan ‘gebouwd, geplant en geschoffeld bij de vleet’.


De Maria van Jessekerk gaat renoveren en de parochie vraagt Delftenaren om voorwerpen aan te dragen voor een veiling. De opbrengst hiervan is voor de restauratie, die in totaal 2,7 miljoen gulden kost.
Y. van der Horst doet in een ingezonden brief haar beklag over oorverdovend lawaai in januari. ‘Mijn eerste gedachte was dat er een vliegtuig neer zou storten. Ik zat rechtop in bed. Ik vermoed dat het een vliegtuig is geweest dat veel te laag vloog en ging landen op Zestienhoven’, schrijft Van der Horst.


De basisscholen De Westhoek en de Gabriëlschool kondigen aan vanaf 1 augustus samen te gaan.
Een broodje shoarma kostte 6 gulden, voor twee paar berensokken moest 10 gulden worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12