Afbeelding

vaste rubrieken

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van 12 november 1995. De krant Delft op Zondag was in die week voor het eerst ook via de e-mail te bekijken, een nieuwigheidje dat zelfs de voorpagina haalde. Verderop in de krant wordt in Jip en Janneketaal uitgelegd wat e-mail precies is en wat je ermee kan.
Fotograaf Henk Koster en horecaondernemer Barbara Kuntz zijn ondertussen druk met iets heel anders: een Delftse horeca-stad-kalender met daarop twaalf 'kanjers van barkeepers' uit Delft.
In de rubriek met ingezonden brieven schrijft één lezer hoe z'n kat zwaar is mishandeld door dierenbeulen, een andere lezer schrijft hoe hij zich ergert aan katten die z'n tuin slopen. Als hij wist wie hun eigenaren waren dan zou hij hun boodschappen wel langs willen brengen.
De Naturistische Zwem Vereniging Delft organiseert een naturistische kinderduikdag. Een zwemdiploma is niet vereist, badpakken en zwembroeken zijn eveneens niet nodig.
Een Sinterklaas-kostuum was verkrijgbaar voor 375 gulden, voor een liter Boomsma Jonge Graanjenever moest 21 gulden 95 worden neergelegd.