Afbeelding

DELFT, twintig jaar geleden...

Algemeen

Editie: Week 17, Jaargang 23 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 30 april. De krant opende toen met een verhaal over de schoonmaakactie van de Delftse grachten. Drie mannen waren twee dagen bezig om het water weer fietsvrij te krijgen. Daarnaast haalden ze een badkuip, autobanden en veel winkelwagentjes uit het water. Tijdens eerdere acties haalden ze zelfs een piano naar boven. Vooral bij bruggen en studentenhuizen was het steeds raak. Toeristen keken hun ogen uit.

De Raad van Ouderenwerk zorgt er met het initiatief ‘Onder de Pannen’ al vier jaar voor dat ouderen een lekkere warme maaltijd krijgen thuisbezorgd. Daar is veel vraag naar: wekelijks moeten 800 maaltijden worden bezorgd. De organisatie zoekt daarom nieuwe vrijwilligers. Worden die niet gevonden, dan zullen meerdere ouderen straks de hond in de pot vinden.

Egmond Blinker is – met hulp van zijn broer Regi – druk met de organisatie van het ‘Delft Wereldtoernooi’, een voetbalwedstrijd die de integratie tussen verschillende culturen ten goede moet komen. Op Hemelvaartsdag zal een teams van profvoetballers, een kleurrijk elftal en een Delftse selectie het daarom op het terrein van Vitesse Delft tegen elkaar opnemen.

Het pand ‘De Driemaster’ aan de Papsouwselaan krijgt in opvolging van ABN Amro een nieuwe bewoner:  Smits interieur & projekt.
Een bol fantasiekatoen kostte 2 gulden 50, voor een Philips TC515 stofzuiger moest 249 gulden worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12