Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Editie: Week 17, Jaargang 23 |

Ben Scheepens (68), gepensioneerd

-Wat bent u hier in de Kogelgieterij aan het doen?
“Ik ben mijn auto aan het poetsen. Ik heb deze pasgeleden gekocht.”

-Ziet er goed uit. Wat voor merk?
“Het is een Fiat Panda.”

-Hoe rijdt-ie?
“Uitstekend. Ik had eerst een Opel Corsa automaat, maar die kreeg steeds meer gebreken. Het werd tijd voor een andere auto. Zonder automaat dit keer, maar dat went snel genoeg.”

-Heeft u nog andere bezigheden en activiteiten?
“Sinds mijn pensionering ben ik veel met de computer bezig. Daarnaast fitness ik één keer in de week en ga ik elke week zwemmen in zwembad Kerkpolder met een vriend van mij, die nog maar één been heeft. Ik ga regelmatig klussen bij mijn kinderen en op vrijdagen help ik een handje in het bedrijf van mijn schoonzoon.”

-Heeft u de afgelopen week nog wat leuks gedaan?
“Ik ben naar Diergaarde Blijdorp geweest. Daar kom ik wel vaker, ik heb een jaarabonnement. Ik heb vroeger nog een tijd apen verzorgd bij TNO. Maar ik ga niet alleen voor de apen naar Blijdorp. Ik vind het bijvoorbeeld ook prachtig om in de vlindertuin te zijn.”

-Is u nog iets opgevallen in het nieuws de laatste tijd?
“Dat er nog steeds van die hoge bonussen worden uitgekeerd aan topmannen van bedrijven. En die douanier uit ‘s-Gravenzande, die meer dan één miljoen euro in briefjes van 500 in zijn boodschappentas had zitten.  Dan denk ik: ‘Hoe is het mogelijk?’”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12