Bij nacht en ontij

Algemeen

Editie: Week 38, Jaargang 20 |

De zomer zit er alweer op en ik moet zeggen dat hij dit jaar buitengewoon was. Ik heb er dan ook van genoten. Eind augustus was het bijvoorbeeld Westerpop. Ik was daar nog nooit van mijn leven geweest. Dit jaar ben ik uitgenodigd en Koos Bommelé heeft me een avond op sleeptouw genomen. Ik dacht altijd dat dit soort evenementen niets voor mij zou zijn, maar ik heb echt een topavond gehad, de optredens waren prachtig en ik heb alles mogen zien.
In hetzelfde weekend was de Kelnerrace en ik zat dit jaar weer in de jury. Het was leuk, maar ik zou de organisatie toch aanbevelen om het evenement op een andere datum te organiseren. Wat je nu merkt, is dat veel horecaondernemers wel een team op de been wíllen brengen, maar dat dit niet gaat, omdat veel medewerkers weer gaan sporten.
Ook heb ik pas de eer gehad om brouwerij de Koperen Kat officieel te openen. Dat was hartstikke leuk en er werd een kunstwerk onthuld, dat door koperslagers uit Den Bosch was gemaakt. Het zag er prachtig uit en we hebben er een lekker Delfts biertje bij gedronken. Het was niet het enige biergerelateerde waar ik de laatste weken mee bezig ben geweest, want vorige week, tijdens de Open Monumentendag had Aad van der Hoeven van Bierhistorie Delft een amateurbrouwer uitgenodigd om een nieuw bier te brouwen. Hier werd ik ook bij uitgenodigd. U zult wel denken: ‘hij heeft wel een naam’, maar tegenwoordig komen er ook steeds meer cultureel getinte uitnodigingen binnen. Zo ben ik afgelopen week met Charles van Geenen bij de Oude Kunst en Antiekbeurs in het Prinsenhof geweest. Charles heeft mij uitgelegd hoe het werkt bij zo’n beurs en we werden zeer gastvrij ontvangen door Pieter Overgaag.
Verder vond ik het jammer dat het afgelopen weekend tijdens Open Monumentendag en de Delfiade zulk slecht weer was. Die evenementen hadden een beter lot verdiend. Dit weekend is het op zaterdag trouwens Wereld Alzheimerdag. U moet niet vergeten om dan in de horeca een drankje te doen, want zo helpt u het goede doel.
Verder is het de afgelopen tijd spannend geweest op het gebied van de terrassen. Er was sprake van dat de sluitingstijd zou worden vervroegd van één naar elf uur. Gelukkig is na goed overleg tussen de bewonersverenigingen en horecavertegenwoordigers besloten om dit niet door te zetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat de gemeenteraad net zo verstandig is als de bewoners, want die terrassen houden de binnenstad wel erg gezellig.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12