Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 27, Jaargang 22 |

We hebben de afgelopen tijd weer genoeg meegemaakt. Zo was een aantal weken geleden het weekend waarin alles tegelijk kwam: de Mooi Weer Spelen, het Musouk Festival, het Zomerfeest van de Delftse Hout, Onze Spelen, de Open Tuinendag en ga zo maar door. Het is leuk dat er zoveel gebeurt, maar het zou beter zijn als er iets meer spreiding is.

 

Op deze manier moeten de mensen kiezen, terwijl er bij wijze van spreken de week erna weinig te beleven valt. Gelukkig is er de laatste tijd wel steeds vaker overleg tussen organisatoren.


Ook het horecaconvenant dat onlangs werd ondertekend is goed voor de binnenstad. Er werd een tijdje tegenaan gehikt en nu staan de handtekeningen eronder. Het is een mooi begin en nu gaan we zien of iedereen zich eraan houdt. Het is in ieder geval goed dat horeca en bewoners met elkaar om tafel zitten.


Verder hebben we onlangs de haringparty bij de Barrique gehad. Ron Hoogenboom en George Zevenbergen van Moodz hadden dat tot in de puntjes geregeld. En passant werd er ook een mooi bedrag binnengehaald voor Inloophuis Debora. Van dat inloophuis is pas ook een partnerbijeenkomst geweest en dan zie je toch hoeveel mensen dit initiatief een warm hart toedragen. Ook hier was alles op en top verzorgd door De Brasserij. Verder heeft Debora met Paul Friskes een heel enthousiaste fondsenwerver en inmiddels staat het aantal donateurs al op achtenzeventig. Paul wil graag naar de honderd groeien en ik wil iedereen uitnodigen om hieraan bij te dragen.


Verder heb ik pas een gesprek met Ferrie Förster, onze nieuwe wethouder, gehad. Hij is een dolenthousiaste jonge hond die ontzettend veel zin heeft in zijn nieuwe baan. Hopelijk weet hij dat enthousiasme minstens vier jaar lang vast te houden.
Voor de rest kom je in deze tijd natuurlijk niet om het WK voetbal heen. Onze jongens doen het natuurlijk fantastisch. Ik stond afgelopen zondag buiten achter de bar en als je dan ziet hoe een grafstemming in vijf minuten kan omslaan in een groot feest, dan is dat echt mooi. Het is alleen wat jammer dat sommige mensen het dan nodig vinden om met bier te gooien. Verder zijn we pas naar VI Oranje in het Kurhaus geweest en dat was leuk om mee te maken. We hadden een goed uitzicht, want we zaten bij Escha achter de bar. Hopelijk blijven de jongens winnen, want dan gaat het feest door en daar spint iedereen garen bij.


Verder kijk ik uit naar de wedstrijd van mijn cluppie D.v.v. Delft tegen ADO van zaterdag en is het fijn te mogen melden dat De Koninck weer voor drie jaar hoofdsponsor van het Bluesfestival is.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12