Afbeelding

Spinners op jacht naar partners voor Debora

Algemeen

Editie: Week 43, Jaargang 22 |

Koos van der Burg en Paul Friskes slaan de handen ineen voor inloophuis Debora.

DELFT – Koos van der Burg gaat zich - samen met zijn spinnende vrienden - weer inzetten voor Inloophuis Debora. Vorig jaar spinden de sportieve Delftenaren ruim tienduizend euro bij elkaar voor het ontmoetingscentrum voor mensen met kanker en hun naasten.


“Ik word de laatste weken steeds vaker aangesproken door jongens die vorig jaar hebben meegespind met de vraag of we deze winter nog iets gaan ondernemen”, zegt Van der Burg. “Waarom zouden we dat niet doen. Debora kan het geld immers nog steeds goed gebruiken.”


“Zeg dat wel”, valt Paul Friskes, voorzitter van de Debora Partnershipclub, bij. “De Partnershipclub bestaat inmiddels uit 86 partners. Zeventig daarvan betalen jaarlijks 500 euro en de overige zestien sponsoren in natura. Dat levert een schitterend bedrag op van vijfendertig duizend euro per jaar. Als je weet dat we ruim een ton nodig hebben om het huis draaiende te houden, dan snap je dat we nog veel geld missen. En dat in een tijd dat de zorg onder druk staat. Als we bijvoorbeeld in het kader van de nieuwe zorgvoorzieningen geen subsidie meer zouden krijgen vanuit de Wmo dan kunnen we het huis sluiten, terwijl het aantal bezoeken in twee jaar tijd is verdubbeld van 2407 in 2012 naar ruim 5000 in 2014. Daar komt bij dat door het stijgend aantal bezoekers de huisvesting te krap dreigt te worden.”


Friskes nam zich voor het aantal partners uit te breiden naar honderd toen hij vorig jaar het voorzitterschap van de partnershipclub op zijn schouders nam. Van der Burg en zijn vrienden gaan hem daarbij met veel plezier helpen. “We gaan weer tien weken spinnen in het Sport- en Cultuurcentrum van de TU Delft aan de Mekelweg”, legt Van der Burg uit. “Eigenlijk was ik van plan iets te gaan doen bij de Delftse voetbalverenigingen. Voor een thuiswedstrijd bijvoorbeeld een paar uurtjes op de fiets in de kantines, maar dat is bijna niet te organiseren. Vandaar dat we terug gaan naar het Sport- en Cultuurcentrum. Alle deelnemers betalen honderd euro voor de tien bijeenkomsten. We hebben nog een paar fietsen over, dus mensen die iets goeds willen doen voor een prachtige organisatie kunnen zich nog steeds melden. We gaan van de spinners niet vragen om familie, vrienden en kennissen lastig te vallen met vragen om een sponsorbijdrage. Nee, we gaan ze vragen op jacht te gaan naar partners. Mensen die voor drie jaar een contract aangaan voor vijfhonderd euro per jaar. Dat wordt een megaklus, maar ik ga er van uit dat we minstens acht nieuwe partners gaan binnenbrengen.”


Paul Friskes is blij met het sympathieke initiatief. “Geweldig dat die mannen zich weer voor ons inzetten. Debora is een ANBI instelling en dat betekent dat giften in het fiscale regime vallen. Verder zijn partners van harte welkom op de twee partnerschip bijeenkomsten die we jaarlijks organiseren. Een netwerkbijeenkomst en een bijeenkomst met een meer ontspannend karakter. Daarnaast proberen we de naam van onze partners zoveel mogelijk naar buiten uit te dragen. In perspublicaties bij onze mediapartner RODI Media zh, uitgever van Delft op Zondag, maar ook in folders en op onze website.”
Op 11 november, van 10.00 uur tot 11.00 uur, vindt de eerste spinningsessie plaats. Mensen die meer informatie willen hebben kunnen zich telefonisch wenden tot Koos van der Burg via telefoonnummer 06-41268310.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12