Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden - 3 februari 2013

vaste rubrieken

Editie: Week 5, Jaargang 21 |

Agenten hielden dinsdag 29 januari omstreeks 15.20 uur op heterdaad een 41-jarige Delftenaar die in een Jaguar inbrak die geparkeerd stond aan de Martinus Nijhofflaan. De politie ontving een melding van een persoon die zich verdacht gedroeg op de Martinus Nijhofflaan. Een getuige had gezien dat de man een groot mes bij zich had. Hierop startte agenten direct een zoekactie en troffen in de auto de verdachte aan die voldeed aan het signalement. Agenten hielden de Delftenaar direct aan die zich in eerst nog probeerde te verzetten. Bij zijn fouillering troffen agenten het mes aan, dit is in beslag genomen. Korte tijd later verscheen de eigenaar van de auto die direct aangaf aangifte te willen doen. De verdachte is meegenomen naar het bureau en zal zich voor de supersnelrechter (SSR) moeten verantwoorden.

Bij een onderzoek naar aanleiding van een woninginbraak ontdekten politieagenten zondag 27 januari om 04.00 uur dat in de bewuste woning aan de Buitenwatersloot een hoeveelheid nepwapens lag. Agenten troffen zeven nepwapens aan die nauwelijks van echt te onderscheiden waren. De wapens zijn in beslag genomen, de 17-jarige eigenaar is aangehouden. Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze ‘look-a-likes’ echter verboden. Wie toch zo’n wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

De recherche in Delft hield zondag 27 januari een 27-jarige Hagenaar aan als verdachte van de zware mishandeling van een 36-jarige Delftse op de Koornmarkt. De vrouw was in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 december op weg naar huis en zag dat er een man tegen de gevel van haar buren stond te plassen. Zij sprak de man hierop aan en vrijwel direct kwam hij op haar af en pakte de tas van de vrouw af en rende de Peperstraat in. Het slachtoffer rende de man achterna. In de Nickerstraat stopte hij waarna hij de Delftse zeer ernstig mishandelde. De vrouw raakte door de mishandeling een aantal tanden kwijt en werd door de dader bewusteloos achtergelaten. Een voorbijganger trof de vrouw aan en waarschuwde de hulpdiensten, die haar naar het ziekenhuis brachten. Direct werd in de omgeving gezocht naar de dader en werd Burgernet ingezet. De recherche startte een onderzoek om de identiteit van de dader te achterhalen. Toen bleek dat deze was vastgelegd op beveiligingscamera’s in de omgeving, werden in overleg met het Openbaar Ministerie foto’s van de man openbaar gemaakt.  De foto’s werden onder meer op billboard in de buurt van de Koornmarkt getoond en er werd aandacht aan de zaak besteed in het regionale opsporingsprogramma Team West. Nadat de zaak was uitgezonden in Team West, meldde zich een anonieme tipgever bij de anonieme tiplijn M. Deze tip over de identiteit van de verdachte is door de recherche verder onderzocht en leidde zondag 27 januari tot de aanhouding van de Hagenaar. Hij heeft tijdens een verhoor de mishandeling bekend.

Vermoedelijk drie jonge daders overvielen de snackbar Jerry’s place aan de Bikolaan. Het trio bedreigde en beroofde de aanwezige medewerker met een mes. Een 35-jarige medewerker raakte daarbij gewond aan zijn hand. Meerdere politie-eenheden stelden een uitgebreid onderzoek in. Ondanks al die inspanningen werden de drie daders niet meer gevonden. Van de verdachten is het volgende signalement bekend: drie mannen met een Noord Afrikaans uiterlijk. Lengte circa 1.60 – 1.65 meter. Eén van hen droeg een zwarte jas, de ander een groene jas en de laatste een witte jas. Eén van de overvallers heeft opvallende uitpuilende ogen. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12