Hemd van het Lijf: Claudio Houtman

  vaste rubrieken

Editie: Week 52, Jaargang 22 |

Nootdorper Claudio Houtman (49) vormt samen met Peter van Schie de formatie 'Just Two Guys', waarmee hij de kersthit I wish for Christmas opnam.

1. Waarom wilde je hier, in je speelruimte, worden gefotografeerd?
“Omdat dit echt mijn domein is. Ik kom hier graag en op deze plek heb ik de eerste akkoorden van I wish for Christmas gespeeld.”

2. Heb je altijd al iets met het maken van muziek gehad?
“Ik ben rond mijn twaalfde begonnen met gitaarspelen. Ik was links, maar mijn leraar leerde me om rechts te spelen. Dat vind ik achteraf jammer, anders had ik als Beatle-fan op de Paul McCartney-manier kunnen spelen. Ik speelde al snel in bandjes, maar toen ik op mijn drieëntwintigste mijn eigen beveiligingsbedrijf begon, schoot de muziek erbij in.”

3. Hoe kwam je op het idee voor I wish for Christmas?
“Ik zat in de zomer tv te kijken en het enige wat er was, was ellende. De MH17 werd uit de lucht geschoten, er was oorlog in de Oekraïne en IS-strijders onthoofdden mensen. Ik had het er in bed met mijn vrouw over en zei: ‘Met Kerst zingen we om het hardst om vrede op aarde’. Ik bedacht me dat ik er een liedje over kon schrijven.”

4. Ging dat voorspoedig?
“Jazeker, ik pakte mijn iPad en had in één keer de tekst voor elkaar. Erna ging ik op mijn gitaar jammen en ook de melodie was al snel gevonden. Deze stuurde ik naar Peter van Schie en hij was al snel enthousiast om mee te werken.”

5. Hoe kwam je zo bij Peter terecht?
“Ik kende hem natuurlijk al van The Clarks en heb hem een aantal jaar geleden ook persoonlijk leren kennen. Toen ik het idee voor het nummer had, moest ik meteen aan hem denken: we hebben sowieso een klik. We hebben het samen afgemaakt.”

6. Hoe zijn jullie op de naam Just Two Guys gekomen?
“Omdat we maar gewoon twee van oorsprong Haagse schoffies zijn. We willen ons inzetten voor een betere wereld en doen dat op onze manier. We hebben niet de invloed die politici bijvoorbeeld wel hebben, maar hebben wel een boodschap. Die brengen we op de manier waarin we goed zijn: in de muziek.”

7. Als ik burgemeester van Pijnacker-Nootdorp was, dan...
“... zou ik ervoor zorgen dat de verkeersdrempels uit het parcours van de Wielerronde van Nootdorp verdwijnen. Als dat gerealiseerd kan worden, is het een stuk veiliger voor de renners.”

8. Waarom stoppen jullie je tijd in dit project?
“Omdat we willen dat mensen even stilstaan bij de ellende in de wereld. Ik heb absoluut niet het idee dat we hiermee de ellende uit de wereld halen, maar als we mensen aan het denken zetten, al is het maar voor vier minuten, dan hebben we in ieder geval iets bereikt. Het nummer is op https://www.youtube.com/watch?v=bGG8fwc0L6o te zien en in de iTunes store te downloaden.” 

9. Hoe zijn de eerste reacties?
“Ontzettend goed. We hebben al airplay in meerdere landen gehad en iedereen is enthousiast. Ook vorige week, bij de massamoord in een school in Pakistan en bij de gijzeling in Australië dachten mensen aan ons nummer. Dat is voor ons het grootste compliment, want dat is nu juist de boodschap die we willen overbrengen.”

10. Wat gaan jullie na dit nummer doen?
“In principe blijft het bij dit nummer. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat we het zouden opnemen en dat het daarbij zou blijven, maar we zitten deze weken vol met optredens. Alle betrokkenen vinden het leuk, dus wie weet...”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1