Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 41, Jaargang 20 |

De politie hield afgelopen woensdag een 26-jarige Rotterdammer aan die vermoedelijk medeverantwoordelijk is voor een overval die donderdag 30 mei werd gepleegd op het Corrie Besselingplantsoen in Pijnacker. Agenten kregen op 30 mei rond 00.10 uur de melding dat er op het Conny Besselingplantsoen een schietincident had plaatsgevonden. Eenmaal ter plaatse bleek dat twee vrienden voor de woning van één van de twee waren overvallen door onder andere de inmiddels aangehouden verdachte. Er ontstond een worsteling waarbij één van de slachtoffers, een 34-jarige man uit Pijnacker, een schotwond in zijn buik opliep en het andere slachtoffer, een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, liep een hoofdwond op. Beide mannen zijn toen naar het ziekenhuis vervoerd. De drie verdachten wisten in alle hectiek te ontkomen. De politie startte een groot onderzoek. Tevens werd de zaak onder meer uitgebreid in Opsporing Verzocht behandeld. De resultaten van het onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de verdachte. De politie vervolgt het onderzoek naar de twee overige verdachten.


Twee broers uit Delft, van 14 en 21 jaar oud, zijn afgelopen dinsdag ernstig mishandeld op het Minervaplein. De politie is op zoek naar getuigen. Even voor 15.45 uur stonden de twee broers ter hoogte van de avondwinkel op het Minervaplein toen er een grijze auto stopte. Uit de auto stapte een man, die direct op de 21-jarige afliep en hem hard tegen het hoofd sloeg met een voorwerp. Daarna sloeg hij het slachtoffer een aantal malen tegen het lichaam. Zelfs toen het slachtoffer op de grond lag, werd hij nog geslagen. Zijn 14-jarige broertje wilde hem helpen, maar werd ook door de man geslagen met het slagvoorwerp. Daarna werd hij door de andere inzittende van de auto herhaaldelijk hard in zijn gezicht geslagen. Toen er door iemand iets werd geroepen, renden de aanvallers weg. Ze stapten in de auto en reden weg in de richting van de Vulcanusweg. Wie getuige is geweest van deze ernstige mishandeling op het Minervaplein of andere informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek kan bellen met de recherche in Delft via telefoonnummer 0900-8844.


De politie zoekt getuigen van een mogelijke ontvoering, afgelopen dinsdag op de Reinier de Graafweg. Een getuige belde rond 20.50 uur met de melding dat een groepje nog onbekende mannen een andere man had ontvoerd. De politie ging direct ter plaatse en zocht in de omgeving naar de mogelijke verdachten en het slachtoffer. Zij trof echter niets aan. De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van deze mogelijke ontvoering. Het betreft vermoedelijk een groep van vier of vijf mannen in een wit busje. Zij zijn vanaf de Reinier de Graafweg in de richting van het centrum van Delft gereden. Wie getuige is geweest van deze mogelijke ontvoering of andere informatie heeft die kan helpen bij het onderzoek kan bellen met de recherche in Delft via telefoonnummer 0900-8844.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12