Afbeelding

Wat ik zeggen wil - 08 Juli 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 28, Jaargang 20 |

Lezers schrijven en mailen naar Delft op Zondag
Brieven maximaal 300 woorden

Anonieme brieven en reacties op advertenties worden niet geplaatst

DELFT - Voor de aanleg van tramsporen op de Zuidwal moet de Hamtunnel een nieuw, steviger dak krijgen. Dat werk geeft veel overlast voor de vele fietsers die dagelijks van die tunnel gebruikmaken. De Gemeente Delft kondigde indertijd dan ook aan dat de overlast zo beperkt mogelijk gehouden zou worden en dat de tunnel op 20 juni dit jaar weer open zou zijn voor fietsers. Ik heb nog een aantal dagen gewacht na de 20ste, maar nu is wel duidelijk dat die heropenstelling nog lang niet gaat lukken. Voor de zoveelste keer haalt de Gemeente haar zelf afgegeven planning niet. Toelichting door de Gemeente? Ik heb die nergens kunnen vinden. Als je als Gemeente al geen goede planning kunt maken voor zo'n klein tunneltje als de Hamtunnel, dan houd ik nu al mijn hart vast voor de vervanging van de Sebastiaansbrug. Bij deze adviseer ik de Gemeente Delft om een externe deskundige partij de planning voor de Sebastiaansbrug te laten maken en met de toekomstige aannemer af te spreken dat elke dag te laat opleveren een fikse boete gaat kosten. Misschien krijgen de Delftenaren dan een reële en haalbare planning voorgelegd, waarover ook harde afspraken zijn gemaakt met de aannemer. Ik vrees echter dat de planning van de werkzaamheden wel weer op de oude, vertrouwde Delftse manier - zoals bij het Hamtunneldebacle - zal gaan gebeuren.

Ernst Neher, Delft

DELFT – Een oplossing voor het probleem met pollers in de binnenstad: Maak de palen ‘brandweerrood’, dan vallen ze beter op. Maak de bestrating van de meldpaal tot aan de poller met gele stenen en maak in die bestrating – een meter voor de poller – een dikke rode lijn. Zet aan de zijkant een bord, net als bij de afrit van de Kruithuisweg, met de tekst: Eén auto per keer.

A.Weiss, Delft

DELFT - Na het lezen van het artikel over tien jaar pollers, in de krant Delft op Zondag van vorig weekend, ben ik tot de conclusie gekomen dat er 266 stommelingen zijn geweest die zonder op verkeersobstakels te letten - dus ook niet op u en mij - zomaar een onbekende binnenstad inrijden. Ik neem tenminste aan dat hier geen inwoners uit Delft bij betrokken zijn. Dit zou namelijk super stom zijn. Bij een bezoek aan andere steden kom je regelmatig pollers tegen en ik moet zeggen dat Delft keurig aangeeft dat er verkeersobstakels staan. Bij de pollers zijn verkeersregelaars opgesteld die aangeven of je wel of niet mag doorrijden. Volgens mij is rood licht altijd stoppen en mag je nooit doorrijden. Ik was kort geleden in een stad in Europa waar ook pollers waren aangebracht. Bij deze pollers was slechts één paal met een rood waarschuwingslicht en verder was er geen andere wijze van waarschuwing aanwezig. Ook niet in het Engels. De straten waar je helemaal niet in mocht rijden waren betonblokken neergelegd, zonder waarschuwing of een kleur op het beton. Het was in deze stad hartstikke druk met toeristen en je kon over de hoofden lopen. Richting de VVD; als je maar lang genoeg blijft klagen en de ‘problematiek’ omtrent de pollers steeds breeduit in de krant laat zetten dan komen de toeristen vanzelf niet meer. Want in die stad moet je niet zijn.

Kees van der Enden, Delft

DELFT – ‘Stop de verloedering van het Wilhelminapark’ is een prachtig initiatief van de Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier. Als werkgroep Ouderenproof hebben wij met een groep oudere bewoners iets verder gekeken dan alleen het Wilhelminapark. Volgens diverse ouderen en zeker ook de rolstoelgebruikers moet het Wilhelminapark ook voor hen toegankelijk zijn. Ouderenproof is blij dat er aandacht wordt besteed aan het opknappen en goed begaanbaar maken voor de oudere medemens, maar er is ook nog een ‘maar’. Als ouderen naar het park komen met de rolstoel of hun scootmobiel dan kunnen ze niet naar binnen omdat het hekwerk niet door scootmobielgebruikers kan worden geopend. Om er toch te komen moeten de mensen ook langs de nodige trottoirs lopen of rijden. Dikwijls hangen er takken van bomen van de tuinen van bewoners over de trottoirs, ook zijn de heggen die dienen als afrastering veel te breed. Langs het Westplantsoen, tegenover het zwembad, is een pad gemaakt voor voetgangers, maar men kan daar bijna niet meer lopen omdat het gras en onkruid over het pad heen groeit. Van Poelgeest van de KNNV afdeling Delfland vindt deze natuurvriendelijke oevers prachtig, maar de bewoners en gebruikers niet. Gaan we verder met onze schouw dan komen we bij de Krakeelpolder. Het bushokje op de hoek van de Pootstraat/Krakeelpolderweg is zowat niet meer te zien, zo hoog staat het onkruid daar. Langs heel de waterkant is het trouwens niet om aan te zien. Dit zijn geen natuur vriendelijke oevers meer, het is een grote puinzooi. Het stikt daar van het ongedierte zoals ratten. Hoe kan dit? Normaal worden de vissen en vogels gevoerd door onze medeburgers die om hun geloofsovertuiging geen brood in de afvalbak mogen gooien, maar ze mogen het wel voeren aan de vogels en vissen. Dus ook aan de ratten die daar rondlopen. Gemeente Delft; doe jullie ogen eens open en zorg ervoor dat het groen tegelijk met het opknappen van het Wilhelminapark wordt aangepakt. Burgers en ouderen zullen daar dankbaar voor zijn. Namens het Wijkbeheeroverleg en Ouderenproof.

Jan de Vette, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12