Afbeelding

Hemd van het Lijf: Natasha Gopie (24)

vaste rubrieken

Editie: Week 38, Jaargang 20 |

Natasha Gopie (24) is één van de dertien overgebleven kandidaten om Miss India Holland te worden.

1. Waarom wilde je hier, bij winkelcentrum Ypenburg, worden gefotografeerd?
“Omdat dit echt mijn stad is. Ik woon al negen jaar naar mijn zin in Ypenburg. Ook heb ik hier als bijbaantje bij de C1000 gewerkt en heb ik op Lyceum Ypenburg gezeten.”

2. Wat houdt de Miss India Holland-verkiezing precies in?
“Het is een missverkiezing zoals je die wel vaker ziet, maar alleen voor Hindoestaanse meisjes. Kortgeleden werden uit de laatste dertig overgebleven kandidaten dertien finalisten gekozen en toen kreeg ik, net als twaalf andere meisjes mijn sjerp. Op 25 januari is de finale, dan nemen de kandidaten het in drie rondes tegen elkaar op en strijden we voor de kroon. De eerste ronde is een groepsdans, de tweede in galakleding en de derde in Indiase kleding. Na deze rondes worden er vijf meisjes geselecteerd voor de vragenronde. Als mensen meer over de verkiezing willen weten, kunnen ze kijken op www.missindiaholland.net.” 

3. Heb je altijd al model of Miss willen worden?
“Het is inderdaad altijd al mijn droom geweest. Ik heb eerder weleens meegedaan met de Miss Sari Holland-verkiezing, maar die valt qua impact in het niet bij deze verkiezing. Deze  verkiezing volg ik al van jongs af aan en het is voor mij altijd een droom geweest om mee te doen.”

4. Wat is er zo bijzonder aan deze verkiezing?
“Het leuke is dat het bij de Miss India Holland-verkiezing belangrijk is om er andere culturen bij te betrekken. We leven in Nederland, maar we hebben ook ons eigen geloof, onze gewoontes en opvattingen. We willen laten zien wat voor moois onze cultuur allemaal te bieden heeft en willen vooral niemand buitensluiten. Daarnaast strijdt de organisatie tegen armoede, kinderarbeid, kinderhandel enzovoorts en daar sta ik natuurlijk achter.”

5. Als jij bij de laatste vijf finalisten komt, wat zal je in het gesprek dan zeggen?
“Dan ga ik niet voor het standaardantwoord wereldvrede, maar dan wil ik me richten op het belang van armoedebestrijding. Vroeger wisten we alleen van de armoede in de Derde Wereld, maar op dit moment is er in Nederland ook gewoon sprake van armoede.”

6. Wat doe je in het dagelijks leven?
“Ik werk bij KPN op de afdelingen klantenservice en administratie. Daarnaast volg ik een opleiding Human Resource Management aan de Haagse Hogeschool. Mijn collega’s reageren hartstikke leuk op het feit dat ik ben doorgedrongen tot de finale. Ze zeggen allemaal dat ik voor hun sowieso altijd al Miss India ben geweest en ze steunen me echt hierin.”

7. Als ik burgemeester van Ypenburg was, dan...
“... moet ik heel hard nadenken. Ik heb het hier gewoon heel erg leuk. Voor de jongeren zijn er buurthuizen, voor de kinderen is er genoeg gelegenheid om buiten te spelen en het is hier gewoon fijn wonen. Het enige dat ik zou kunnen bedenken is dat de bereikbaarheid van de wijk waarin ik woon met het openbaar vervoer verbeterd kan worden.”

8. Heb je al kennisgemaakt met je medekandidaten?
“Ja, we hebben elkaar al gezien. De komende maanden hebben we elke week oefeningen om ons op de finale, eind januari, voor te bereiden. We hebben al één bijeenkomst gehad en het is een heel leuke groep. Ik zie ze dan ook niet als concurrenten, maar als vriendinnen, want ik vind dat we met onze nominatie allemaal al gewonnen hebben. De sfeer is heel goed en  ik ga van elk moment genieten.”

9. Waarom ga jij Miss India Holland worden?
“Ik vind dat ik Miss India Holland moet worden omdat ik een combinatie heb van beauty, brains en een goed hart. Daarbij durf ik voor mijn droom te gaan en vind ik dat iedereen dat zou moeten durven. ‘Do not dream your dream, but live your dream’ is mijn motto. Daarnaast zou ik andere dames willen motiveren voor hun dromen te gaan, want ze kunnen zeker uitkomen als je er moeite voor doet. Verder denk ik  dat in de huidige maatschappij cultuur snel verwatert en ben ik juist iemand die aan de cultuur vasthoudt. Dat zou mijn kansen ook kunnen vergroten.” 

10. Heb je nog een boodschap voor onze lezers?
“Ja, ik ben ervan overtuigd dat iedereen geboren is met een schoonheid van binnen. Door die schoonheid aan anderen te laten zien kun je ze helpen hun dromen te verwezenlijken, maar je moet vooral ook niet bang zijn om je eigen dromen na te streven.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12