Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 22, Jaargang 34 |

In de zomer is er gelukkig genoeg te doen in Delft. Zo was er pas het Delft Chamber Music Festival, waar ik samen met Leo van Vliet ben geweest. Veel mensen wisten niet wat ze zagen toen de twee Leo's zich op de voorste rij verbaasden over het enthousiasme en vakmanschap van de muzikanten. Erg indrukwekkend om te zien.


Verder hebben de ondernemers op de Markt laten zien met Citypop een geslaagd evenement neer te kunnen zetten. Natuurlijk waren er kinderziektes waaraan nog wat geschaafd moet worden voor de volgende editie, maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Dan was er verder afgelopen weekend nog het jazzfestival. De vrijdag viel letterlijk in het water, maar de zaterdag werd druk bezocht. Misschien kan de organisatie het voortaan beter het muziekfestival noemen, want het was niet alleen maar jazz wat de klok sloeg, maar dat maakt het festival allemaal niet minder succesvol.


Het festival liep naadloos door in de Owee week. Het is altijd weer een leuk gezicht: al die nieuwe studenten die hun weg door de stad zoeken. Het spektakel op zondag was tot in de puntjes geregeld en er waren kosten noch moeite gespaard. De enige smet op het geheel was dat enige onverlaten het nodig vonden om vernielingen aan te richten. Heel vervelend allemaal. Verder verliep het eten langs de gracht van de studenten helaas niet vlekkeloos. Veel van de borden waaiden gewoon van tafel.


Wat ook leuk was, was de uitnodiging van de nieuwe eigenaar van het munitiedepot aan de Paardenmarkt. Hij gaf een barbecue en nog eenmaal een rondleiding in het pand in de oorspronkelijke staat. Het wordt omgebouwd tot een soort bedrijvenhotel voor jonge, technische ondernemers.


Ten slotte hebben we dinsdagmiddag een fietstocht gemaakt met de oude horeca-ondernemers. We zijn begonnen met koffie met gebak in De Sjees, zijn naar een vlinderhuis in Leidschendam gefietst en via Zoetermeer geëindigd met een voortreffelijk buffet in het Rieten Dak. Erg goed geregeld door Jaap Kemp en Gerrit Timpman. Het is ook leuk om te zien dat steeds meer van de mannen en vrouwen een elektrische fiets hebben.
Dan kijk ik dit weekend weer uit naar de Oosterse Markt en de Ronde van Delft. Volgend weekend is Westerpop en de bierbeurs van Locus Publicus. Ten slotte wil ik de aandacht vestigen op het feit dat onze Jeroentje, vroeger van Kobus Kuch, van de week vijftig wordt. Stuur hem allemaal een mailtje om hem te feliciteren, zou ik zeggen.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12