Afbeelding

Delvenaar in beeld: Gianni Court (28), jurist

vaste rubrieken

Editie: Week 12, Jaargang 22 |

- Mag ik vragen op welke partij jij zojuist hebt gestemd, hier bij stemlokaal 18 aan de Brasserskade?
“D66.”

- Waarom heb je op D66 gestemd?
“Om eerlijk te zijn, heb ik me recentelijk niet zo verdiept in de lokale politiek. Ik wist van tevoren niet direct wat ik wilde stemmen. Ik was in die zin nog een zwevende kiezer en de stemwijzer in de Delftse Post heeft me laten landen.”

- Wat gaf de doorslag?
“Ik hecht waarde aan goed onderwijs, vind sportmogelijkheden belangrijk en uiteraard voldoende werkgelegenheid. Ook op gebied van wonen vind ik dat D66 goede standpunten heeft.”

- Op welke standpunten doel je dan precies?
“Ze zien een goede kans voor modale huurwoningen voor starters in de spoorzone.”

- Waarom vind je dat een goed idee?
“Ik denk dat het een aantrekkelijke plek wordt om te gaan wonen. En nu ze daar toch aan het herinrichten zijn, kunnen ze net zo goed meteen woningen bouwen. Als ze dat dan op een doelgerichte manier invullen, sla je twee vliegen in één klap. Er is immers een tekort aan huurwoningen voor starters.”

- Heb je deze week nog genoten van het mooie weer?
“Ik moest helaas veel werken, maar heb vandaag toevallig een dagje vrij. Daar heb ik van genoten door met mijn vriendin een heerlijke bagel te nuttigen bij de Bagels & Beans op de Markt.”

- Na een volle werkweek is het wel lekker om een beetje te ontspannen?
“Mijn buren hebben er een handje van om elke dag te ontspannen, maar ik weet zeker dat ik er meer van geniet na de nodige uren bikkelen. Zoals ze bij D66 zeggen: ‘iedereen de handen uit de mouwen’, dat zouden mijn buren ook eens moeten doen!” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12