Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Editie: Week 45, Jaargang 22 |

Gerardus van Veen (70), prins Gerardus den 1e

- U bent prins carnaval?
“Klopt. Ik ben afgelopen november gekozen bij carnavalsvereniging De Jolige Druif in Wateringen. We hebben een prachtig seizoen achter de rug. We zijn in bejaardencentrums geweest, hebben een groot feest gehad in Wateringen in de VELO-hal, we zijn langs scholen geweest, naar De Bolhoedjes in Eindhoven en naar de Kanaalkikkers in Nieuw Vennep. We hebben het heel erg naar ons zin gehad.”

- U bent als Delftenaar prins carnaval in Wateringen?
“Ja. Dat is een unicum, want eigenlijk zijn daar altijd Westlanders prins en page, maar ik speel al zeventien jaar in blaaskapel De Prometoeters als grote tromslager en omdat ik al zo lang meedraai in deze vereniging, vroegen ze me of ik prins carnaval wilde worden.”

- En het werd een waardevol jaar?
“Ja. Zeker. Het was pittig, want je wordt echt geleefd. Je moet van her naar der, maar dat is helemaal niet erg. We hebben er een hoop leuke dingen aan over gehouden en het was altijd heel gezellig.”

- Maar komende week is het weer voorbij?
“Ja. Dan houdt het weer op. Op 15 november treed ik af. Dan gaat iemand anders het volgende seizoen draaien.”

- Wat was het hoogtepunt?
“De avonden in de VELO-hal en het samenzijn met de jeugdprins en de jeugdpage. Dat was erg gezellig. Ook was ons bezoek aan De Bolhoedjes in Eindhoven een hoogtepunt. Nu is het weer voorbij, maar blijf ik actief binnen de vereniging. Ik word gewoon weer grote tromslager bij De Prometoeters."

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12