Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 28, Jaargang 22 |

Openbare toiletten (1)
DELFT – Ja, het is belachelijk dat er in de Delftse binnenstad niet veel meer toiletten zijn. Waarom is een openbare toilet in het straatbeeld lelijk? Je kan een portakabin neerzetten wat je mooi kan maken met Delfts blauwe print of je kan in de parkeergarages openbare toiletten maken, die zie je dan helemaal niet. Jolanda Gaal: één openbare toilet is natuurlijk een lachertje, maar het is een begin. Dus kom op zet de schouders eronder en probeer de hele gemeente achter je plan te krijgen. Wij zijn voor en de toeristen zullen je dankbaar zijn.
L. de Gier, Delft

Openbare toiletten (2)

DELFT – Ik snap wel dat er in Delft nauwelijks openbare toiletten zijn. Al ons geld wordt al uitgegeven aan fantastische projecten als het nieuwe Stadskantoor, waar onze ambtenarij over enkele jaren waarschijnlijk met beide lakschoenen op een marmeren vloer in een met bladgoud vergulde wc mag urineren. Jan met de korte achternaam die in de binnenstad naar de wc wil heeft de keuze uit de horeca of de muur van een steegje. In beide gevallen mag je betalen. Want een openbaar toilet is volgens de Gemeente Delft ‘lelijk’ en het kan ‘aanleiding geven tot ongewenste situaties’. Opmerkelijk, want voor een lelijk stadskantoor waar ongewenste situaties plaatsvinden, is wel geld.
Mevrouw van Waalwijk, Delft


Aangifte
DELFT - Ik signaleer een fout in het bericht over de aangifte in de krant Delft op Zondag van 6 juli. Niet het raadslid Pieter Stienstra heeft aangifte tegen een collega gedaan. Door de raad benoemd commissievoorzitter Pieter Stienstra heeft namens de commissie aangifte tegen een commissielid gedaan. Dat deed hij volgens de regels van de door de raad vastgestelde commissieverordening. Het lijkt misschien allemaal hetzelfde, maar dat is het niet. In dit soort zaken is het van belang personen en functies heel goed van elkaar te onderscheiden.

Pieter Stienstra, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12