Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden - 18 januari 2015

vaste rubrieken

Editie: Week 3, Jaargang 23 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.
Deze week is dat de editie van 15 januari 1995. Hierin lezen we onder meer over de plannen om in Haaglanden de komende tien jaar 42.500 nieuwe woningen te bouwen. Zo komen er, wordt aangekondigd, 10.500 nieuwe woningen in Ypenburg, 2.000 in Delfgauw en 1.700 in Pijnacker-Zuid. Delft op Zondag adviseert om de huidige situatie op de nieuwbouwlocaties nu nog eens vast te leggen op foto of video, want voor je het weet ziet er hier helemaal anders uit.
Het Sportfondsenbad Delft en het Zwem- en Squashcentrum hebben een goed jaar achter de rug. De mogelijkheden worden onderzocht om beide locaties uit te breiden.
Nog meer nieuwbouwnieuws, nu vanaf het Linnaeuspad. Hier wordt een nieuw onderkomen voor de opvang van vogels en egels gebouwd. De organisatie hierachter zoekt vrijwilligers die, als het pand gereed is, straks een handje willen helpen.
De Delftse politie is op zoek naar getuigen van een ‘bekladding’ op de Sultan Ahmed Moskee. Hier is met rode verf een rood kruis gesproten. ‘In de vier vakken van het kruis staat een halve cirkel’, legt de politie uit.
Een kilo rundergehakt kostte 7 gulden 98, voor ‘de eerste tien autorijlessen’ moest 300 gulden worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12