Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 9, Jaargang 21 |

Agenten ontvingen in de vroege ochtend van donderdag 28 februari een melding dat de eigenaar van een loods inbrekers op heterdaad betrapte op de Kleveringweg. De melder had één inbreker te pakken, twee handlangers wisten te ontkomen. Direct snelden enkele politie eenheden naar de Kleveringweg. Daar troffen zij de 50-jarige eigenaar van het pand en zijn 23-jarige zoon, de twee hadden een 26-jarige man uit Rijswijk in de kraag gevat. In de omgeving startte een onderzoek naar de twee gevluchte inbrekers. Op de Brasserskade controleren inmiddels agenten een auto die mogelijk iets met de inbraak te maken heeft. De 20-jarige Haagse inzittende bedacht wel een smoes waarom hij daar om 04.00  uur reed, maar de agenten vertrouwen het niet en houden de man aan. Het voertuig nemen zij in beslag voor verder onderzoek. Het onderzoek dat volgt leidt naar de identiteit en verblijfplaats van een mogelijke derde verdachte. De politie hield hem (25-jarige Hagenaar) aan in zijn woning. De drie verdachten zitten vast voor verhoor.

De aangehouden Rijswijker vertelde kort na zijn aanhouding aan de agenten dat hij inbrak op het bewust adres omdat er een hennepkwekerij in het pand zat. Hierop startte de politie met ondersteuning van de brandweer een onderzoek naar het pand. Daarbij ontdekte de politie en brandweer een hennepkwekerij en een drogerij. In het pand lag in in een kwekeirj en in een drogerij een grote hoeveelheid hennep. Hierop werden de 50-jarige eigenaar en melder en zijn 23-jarige zoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij. Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. Er gaan miljarden euro’s om in de hennepteelt, die steeds meer verweven is met de handel in harddrugs en vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht, is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.


Maandag 25 februari vond er een diefstal met geweld plaats bij de Albert Heijn in de Parade te Nootdorp. Die dag omstreeks 12.40 uur kwam een klant aan de balie die om drie sloffen Marlboro vroeg. Op het moment dat de klant aanstalten maakte om te gaan pinnen, pakte hij met geweld de sloffen sigaretten uit de handen van de AH medewerker waarna hij de winkel uitrende richting de Laan van Nootdorp. Door een onbekend gebleven getuige werd doorgegeven dat de man in een personenauto was gestapt en wegreed. De wagen waarin de man wegreed, betrof mogelijk een Volkswagen Golf of Polo. Het betrof een lichtgetinte man van ongeveer 30 jaar met een zwart bomberjack en een lichtkleurige trainingsbroek. De politie zoekt getuigen van deze diefstal en is vooral op zoek naar de getuige die vertelde dat de man in de genoemde auto stapte. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het onderzoek naar deze verdachte? Bel dan het politiebureau in Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844.

Een 36-jarige fietser kreeg dinsdag 26 februari om 20.30 uur op de Coenderstraat een bon voor het rijden zonder licht. De man had beter kunnen zorgen voor een goed werkend fietslicht. Toen agenten de man naar zijn naam vroegen en zijn persoonsgegevens controleerden, bleek dat hij nog 14 dagen hechtenis moest ondergaan of een geldboete betalen van 1820 euro. De man had niet zoveel geld en werd dan ook ingesloten om de vervangende hechtenis te ondergaan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12