Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 32, Jaargang 20 |

De politie heeft op vrijdag 27 juli rond 20.15 op de Oranjepolderhof in Ypenburg vier mannen in de leeftijd van 17 tot 22 jaar aangehouden nadat ze doorgereden waren na een aanrijding. Een getuige meldde dat op de Zoetermeerse Rijweg een auto tegen een bewegwijzeringspaal was aangereden en dat de inzittenden er te voet vandoor gingen. De 18-jarige Haagse bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs. De eigenaar, een 20-jarige man uit Leeuwarden kreeg een prent omdat de auto niet verzekerd was.

Bij een verkeerscontrole op de A13 ter hoogte van parkeerplaats Ruyven hielden agenten in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli vijftien automobilisten aan die te diep in het glaasje hadden gekeken. In totaal werden tussen 19.30 en 01.15 uur 1432 bestuurders aangehouden. Op dezelfde avond vond in Rotterdam het zomercarnaval plaats.

De politie ontving op zaterdagmorgen een anonieme melding over een tweetal heren dat met hennepplanten liep te slepen. Het onderzoek dat direct werd ingezet, leidde tot de aanhouding van een 18- en een 22-jarige Delftenaar. In de woning waar de bus geparkeerd stond, troffen agenten verschillende apparatuur voor een hennepkwekerij. Deze werden in beslag genomen.

De politie hield in de nacht van zondag 29 op maandag 30 juli kort na middernacht drie mannen aan op verdenking van het handelen in beschermde dieren. Op het parkeerterrein bij de Dobbeplas werd een voertuig met daarin hokken met 34 boom- en grondeekhoorns en drie prairiehonden gevonden. In het voertuig zaten een 34-jarige Pijnackernaar en een 37-jarige Pool. Naast het voertuig stond een tent met daarin een 21-jarige Poolse man. Het drietal is aangehouden op verdenking van handel in de dieren.

Een 56-jarige Delftenaar is afgelopen maandag om 12.30 uur neergestoken. De man liep over de Wijnhaven en kreeg ruzie met een man, die hem waarschijnlijk direct met een mes stak en wegrende. De GGD vervoerde het slachtoffer met een steekwond naar het ziekenhuis. De politie kent de identiteit van de vermoedelijke dader.

De politie van Delft kreeg op vrijdag 27 juli een melding van een hond die mogelijk was verhangen door de eigenaar. De agenten gingen samen met een dierenagente naar de bewuste woning, waar zij een jonge labrador aantroffen die verhangen was aan de spijlen van de trap die naar de voordeur leidden. De eigenaar van het huis, een 48-jarige Delftenaar, werd onwel toen de politie hem aansprak. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en later aangehouden. Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden. Buurtbewoners meldden dat de hond al langere tijd mishandeld werd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12