Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 43, Jaargang 20 |

De Politie heeft in de vroege ochtend van donderdag 25 oktober om vijf uur een twintigjarige Delftenaar aangehouden in de Obrechtstraat. Agenten betrapten de man terwijl hij aan het inbreken was in de Vierhovenkerk. Getuigen alarmeerden de Politie en de agenten die snel ter plaatse kwamen zagen dat het raam van de kerk vernield was.

Een 35-jarige Delftenaar negeerde op zondag 21 oktober omstreeks zes uur in de middag tijdens een verkeerscontrole op de Derde Werelddreef een stopteken van agenten. In een surveillanceauto die in de buurt was, zetten agenten de achtervolging in. Deze reed de bromfietser tegemoet. De man zag geen uitweg en moest op hoge snelheid remmen. Hij ging hierdoor onderuit en kwam tegen het politievoertuig tot stilstand. De man probeerde alsnog te vluchten, maar kon worden aangehouden. Hij bleek bij zijn val mogelijk een been te hebben gebroken en is vervoerd naar het ziekenhuis.

Een videowagen van de Politie werd zaterdag 20 oktober op de Rijksweg A13 met hoge snelheid ingehaald door een zwarte Mercedes S400. Een mobiele trajectmeting wees uit dat dit voertuig met 156 kilometer per uur (gecorrigeerd 151 kilometer per uur) over de Rijksweg reed. De maximumsnelheid ter plaatse is 100 kilometer per uur. De bestuurders van twee Ferrari’s konden zich die dag ook niet bedwingen. Ook zij werden door het videovoertuig van Politie Haaglanden betrapt. Beide bestuurders reden 's avonds over Rijksweg A4 met 174 kilometer per uur (gecorrigeerd 168 kilometer per uur), daar waar 100 kilometer per uur is toegestaan.

De Politie hield vrijdag 19 oktober omstreeks elf uur ’s avonds drie personen aan, nadat zij eerder een abri hadden vernield op de Weidedreef. Getuigen belden de Politie, nadat ze een groepje jongens een abri hadden zien vernielen bij een tramhalte. Een vijftienjarige jongen en twee (21 en 23) mannen uit Rijswijk werden aangehouden.

Twee dames van 82 en 88 jaar zijn op maandag 15 en dinsdag 16 oktober het slachtoffer geworden van een babbeltruc. In beide gevallen belde iemand aan de deur en gaf aan dat zij een brief van hun bank hadden ontvangen. Het was de bedoeling om de pasjes, bij wijze van service, om te ruilen. Eén van de dames vertrouwde het niet en heeft de man aan de deur laten staan. De ander is een behoorlijk geldbedrag afhandig gemaakt. Het signalement luidt: blanke of licht getinte man tussen de twintig en dertig jaar, 1.65 meter lang, een normaal postuur met donkere kleding, die zeer goed Nederlands spreekt. De recherche van Bureau Pijnacker-Nootdorp stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar (0900) 8844 of via Misdaad Anoniem (0800) 7000.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12