Afbeelding

Veel Gekker Moet Het Niet Worden

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 21 |

In Delft is op donderdag 6 en vrijdag 7 juni drie maal aangifte gedaan van een babbeltruc
waarbij gebruik werd gemaakt van een pakketje en een mobiel pinapparaat. Zeker twee
hoogbejaarde dames en een oudere man zijn het slachtoffer geworden. De werkwijze was steeds hetzelfde. Een man belde aan en zei dat hij een pakketje voor de bewoonster had. Er moest alleen nog een klein bedrag aan portokosten betaald worden. Dat kon alleen door bij de bezorger te pinnen. Hij had daarvoor een mobiel pinapparaat bij zich. Later ontdekten de slachtoffers dat zij niet hun eigen bankpas hadden teruggekregen van de bezorger, maar de pas van iemand anders. Na de ontdekking werden de bankpassen direct geblokkeerd, maar er was in de tussentijd al mee gepind. Van twee van de bezorgers zijn de volgende signalementen bekend. Een lichtgetinte man van 25 tot 30 jaar oud. Hij is 1.80 tot 1.90 meter lang. Hij heeft kort, donker, golvend haar, een lang gezicht met donkerbruine ogen, een brede neus en brede jukbeenderen. Hij droeg een oranjekleurige jas en een donkere broek.
Een blanke man van ongeveer 18 jaar oud met een mager postuur. Hij had een smal gezicht en
donker, achterovergekamd schouderlang haar. Hij maakt een slome indruk. Bent u getuige geweest van één van deze babbeltrucs? Heeft er ook bij u een bezorger aan de deur gestaan bij wie u nog een klein bedrag aan portokosten moest pinnen? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie in Delft via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met M: 0800-7000.

Twee Delftenaren (17 en 21 jaar) hadden kennelijk zo'n trek in asperges dat zij bij het kopen ervan in een supermarkt in Delft besloten om er een paar extra in een zakje te doen. De cassière had echter in de gaten dat het gewicht op het prijskaartje niet overeenkwam met de inhoud en schakelde daarop de politie in. Uit camerabeelden uit de winkel bleek dat beide mannen eerst de asperges afwogen en vervolgens het prijsstickertje erop plakten. Hierna deden zij extra asperges in de verpakking en liepen er mee naar de kassa waar zij door de mand vielen. Zij kregen beiden een bekeuring waardoor de asperges opeens wel heel erg duur werden.
De politie hield zondag 9 juni rond 15.00 uur een 16-jarige Rotterdammer aan die kort daarvoor probeerde een 23-jarige vrouw uit Pijnacker van haar mobiele telefoon te beroven. Agenten ontvingen een melding van het slachtoffer dat kort daarvoor met de verdachte bij de halte van de RandstadRail op de Oostlaan stond. De vrouw gaf een helder signalement van de verdachte waardoor die in de omgeving snel aangehouden kon worden. De jongen zit nog vast voor verhoor. Straatroof is een vorm van diefstal met geweld. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren bij een geldautomaat, ‘s avonds op straat of voor een rood verkeerslicht. Jaarlijks wordt van veel burgers de portemonnee geroofd, blijkt uit onderzoek naar dit soort misdaad. De bestrijding van straatroof heeft dan ook hoge prioriteit bij de politie. De psychische, lichamelijke en materiële schade is immers vaak groot. Bent u slachtoffer geworden van straatroof? Doe dan altijd aangifte!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12