Mishandeling met meerdere gevolgen, maar geen aangifte

Algemeen

Editie: Week 30, Jaargang 23 |

DELFT – Twee Delftse broers van 16 en 25 jaar oud zijn afgelopen woensdag bij hen voor de deur aan de Eisenhowerlaan mishandeld. Hun 50-jarige vader is boos omdat de politie er volgens hem pas na een half uur was en zij zondag pas tijd zouden hebben om aangifte op te nemen.

De ruzie ontstond woensdag toen één van zijn zoons z’n ruitenwissersproeier gebruikte en een passant dacht dat hij bespuugd werd. Hij haalde drie vrienden erbij en ging verhaal halen bij de woning aan de Eisenhowerlaan. “Mijn zoon van 16 heeft zijn wenkbrauw moeten laten hechten, de ander heeft een gekneusde oogkas. Dit is heel vervelend.”
De man is ontevreden over het handelen van de politie. “We hebben het kenteken van de daders, maar zij lopen nu nog gewoon vrij rond. Dit is een schande. De politie heeft geen actie ondernomen, geen slachtofferhulp aangeboden, niks. We zijn best wel bang. We hebben stokken bij de deur gelegd, mochten ze terugkomen. Blijkbaar moeten we onszelf hier helpen. Dit is nogal wat. Ik zie nog steeds voor me hoe m’n zoons in elkaar worden geslagen.”
Een politiewoordvoerster laat weten dat er niet en half uur, maar 18 minuten zat tussen de melding en het arriveren van één van de auto’s. “We hebben verder met het slachtoffer afgesproken dat hij eerst naar de huisarts zou gaan en daarna een afspraak zou maken voor het doen van aangifte. Zondag was de eerste mogelijkheid.” Daar stemde vader niet mee in. “We kunnen zeker in vakantie niet een auto minder laten surveilleren omdat hij eerder aangifte wil doen. Politiewerk is schaarste verdelen, we moeten keuzes maken. Dat we niet aan zijn wensen konden voldoen is jammer. We doen ons best, maar dat is niet altijd voor iedereen afdoende. De wijkagent gaat nog eens z’n licht opsteken bij hem.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12