Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 7, Jaargang 23 |

Verbijstering

DELFT - Met verbijstering heb ik kennis genomen van de ingezonden brief van de heer Pagie uit Delfgauw, in de krant Delft op Zondag van 1 februari. Deze meneer meent zich met dingen te moeten bemoeien waar hij geen notie van heeft. Zijn beweringen zijn onjuist én hij beschadigt iemands reputatie die zijn strepen in zijn vak meer dan verdiend heeft. Hoe kunt u beweren dat de hond regelmatig zijn baasje achterna de keuken inliep? Was u in het buurthuis toen dat gebeurde? U bent nooit komen eten in het smikkelcafé, niemand die u kent. Hoe weet u dat dan? Van horen zeggen?
Dan de zinsnede, ik citeer: ‘Hoe verzin je het, een kok die zijn hond mee naar zijn werk neem’.
Het hondje ligt aangelijnd in zijn mandje achter de bar en is nooit in de keuken geweest. U heeft nooit de moeite genomen om de vrijwilligers aan te spreken op het feit dat dat hondje aangelijnd in zijn mandje achter de bar lag. Sterker nog, u had donderdag 5 februari de kans om uw grieven persoonlijk over te brengen aan de desbetreffende vrijwilligers. U was er en alle vrijwilligers waren er ook voor een overleg met de beheerder en SRO. Maar u bent als een dief in de nacht het buurthuis uit geslopen. Nee, in plaats van dat u de betrokkenen er persoonlijk op aanspreekt, vindt u het prettiger om een ingezonden brief te laten plaatsen over dingen die u heeft gehoord van anderen?
Mag ik vragen wat u doet voor de gemeenschap, anders dan hatelijke brieven naar de media te sturen en het voortbestaan van zo'n mooie voorziening voor vooral ouderen mensen uit de buurt naar de knoppen te helpen?

Heleen van 't Hof, Delft

 

Slechtvalk

DELFT - In de krant Delft op Zondag van 8 februari stond een artikel over twee heren van de Vogelwacht Delft e.o. die zo blij zijn dat er in de nestkast op de Vermeertoren een broedend stel slechtvalken waargenomen is. Daar zijn de duivenmelkers uit Delft ook blij mee, maar niet heus. Elk jaar moeten wij duivenmelkers met lede ogen toezien hoe onze met liefde gekweekte jonge duiven uit de lucht gegrepen worden. Nu zal u zeggen ‘dat is de natuur’. Dat is ook zo, een enkele duif dat calculeren wij wel in. Maar er zijn duivenmelkers die tientallen duiven kwijtraken en dat is natuurlijk niet leuk meer. Dus heren van de Vogelwacht: laat de natuur zijn gang gaan en haal de nestkasten weg. Een slechtvalk vindt in de natuur heus wel een plekje om te broeden.

J.A. de Klerk, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12