POLITIEK in 't kort

Algemeen

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

GroenLinks feliciteert reiziger met nieuw station en spoortunnel

DELFT - GroenLinks Delft vindt de opening van de Spoortunnel en het nieuwe station een goede gelegenheid om de reiziger hiermee te feliciteren. ‘En natuurlijk vernemen we graag waar GroenLinks op lokaal, provinciaal en landelijk niveau nog meer kan betekenen voor de burgers’, laat de partij weten. Partijvoorzitter Rik Grashoff, Provinciale Staten-kandidaten Anneloes Van Hunnik en Robert Klumpes, lokale politici en de vrijwilligers van GroenLinks Delft zijn zaterdag 28 februari vanaf 11.00 uur te vinden op en rond het nieuwe station om deze mijlpaal samen met de reizigers en burgers van Delft te vieren.


Lijsttrekker AWP schrijft boek over waterschappen

DELFT - Hans Middendorp is lijsttrekker voor de Algemene Waterschapspartij (AWP) in Delfland. Zijn nieuwe boek heet: ‘Niet bang voor water? Wat de waterschappen voor je doen’. “Nederlanders zijn zich maar weinig bewust hoe bijzonder het is om enkele meters onder zeeniveau te wonen”, geeft Middendorp aan. “Mensen zeggen: met de Deltawerken hebben we toch de strijd tegen het water gewonnen? Maar het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en de bodem daalt. Het waterbeheer in Nederland is nooit af. In mijn nieuwe boek laat ik zien dat Nederland een lange historie van overstromingen kent. Het is echt een uitzonderlijke prestatie dat wij sinds 1953 geen watersnood meer hebben gehad.” Het boek is voor 16 euro 95 te bestellen via www.nietbangvoorwater.nl en bol.com.


Bijnaam voor het nieuwe Stadskantoor en station?

DELFT - Nu Delft op het punt staat het nieuwe station en Stadskantoor huis in gebruik te gaan nemen, valt het op dat in Delft nog steeds weinig bijnamen voor dit gebouw de ronde doen. Dat laat het ‘Comité: het is maar een idee’ in een persbericht weten. ‘Waar blijft de bijnaam voor het nieuwe station en Stadskantoor?’ Het comité stelt zelf de naam ‘De Gletsjer’ voor. Weet u een betere, leukere of toepasselijkere naam? Mail het dan naar redactie@delftopzondag.nl.


Ingrid ter Woorst geeft lezing

DELFT – Hoogheemraad Ingrid ter Woorst geeft maandag 2 maart de lezing: ‘Hoe is het eigenlijk met… de waterkwaliteit?’ En wat heeft Water Natuurlijk de afgelopen jaren in het Hoogheemraadschap gedaan? Deze vraag zal van 20.00 uur tot 21.30 uur worden beantwoord door Ter Woorst in het gebouw van het Hoogheemraadschap aan de Phoenixstraat 32 in Delft. De toegang is gratis. Bezoekers krijgen bovendien de gelegenheid om hun ideeën mee te geven. Op 18 maart vindt de gecombineerde verkiezingen plaats voor het Hoogheemraadschap van Delfland en de Provinciale Staten.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12