Anneke en Ton eropuit in De Hoven.
Anneke en Ton eropuit in De Hoven. Foto: Guy van Rijn

Delvenaar in beeld: Anneke (78) en Ton (80)

vaste rubrieken Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in De Hoven Passage?
Even wat winkelen. Het is lekker weer dus een mooi moment om even uit huis te zijn. Eind januari waren we 60 jaar getrouwd, maar van de gemeente Delft hebben we niet veel vernomen. Van de commissaris van de Koning hebben we wel een mooie brief gekregen. Volgens de gemeente wordt het allemaal te duur, maar hoeveel mensen zijn tegenwoordig nog 60 jaar getrouwd?

Waar hebben jullie elkaar ontmoet?
In Delft. Ik (Ton) was in militaire dienst aan de Buitenwatersloot waar toen de verbindingsdienst zat. Nu wonen we daar in de buurt trouwens. Er was een feestje bij de verbindingsdienst en daar hebben we elkaar ontmoet. Toen ik uit dienst kwam zijn we getrouwd.

Wat is uw favoriete plek in Delft?
‘s Zomers is het wel prettig om op de Beestenmarkt en in de Veste wat te wandelen en winkelen. We vinden fietsers in de binnenstad trouwens wel gevaarlijk. Ze rijden je zó voor de voeten.

Wat zijn jullie plannen voor komend weekend?
Het ligt een beetje aan het weer. Misschien gaan we even op de camping kijken bij onze zoon en kleindochter. Dat is camping de Wouwse Plantage, op de grens tussen Noord-Brabant en Zeeland vlakbij Roosendaal.

Waar halen jullie het meeste plezier uit?
Uit elkaar. We hebben allebei een heel stom gevoel voor humor. Ik zeg altijd: “dat moet je hebben als je lang getrouwd wilt blijven.” (Anneke) We genieten ook van onze kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.