Triathlon Delft
Triathlon Delft

Tweede editie Triathlon Delft groot succes

sport

DELFT - Afgelopen zondag vond de tweede editie van Triathlon Delft plaats. Na maanden voorbereiden met een groot team Delftse triatleten was het eindelijk weer zo ver. 

Met bijna 720 atleten aan de start is Triathlon Delft een van de grootste niet-commerciële triatlons in Nederland. Toch blijft het een laagdrempelig evenement, met veel deelnemers voor wie het hun eerste wedstrijd is. Dit komt mede door de verschillende afstanden, tot en met de DVA Kidsrace, plus het relatief lage inschrijfgeld.

Ook bijzonder: een derde van de deelnemers kwam uit Delft en heel veel uit de directe regio. Echt een lokaal evenement in onze mooie Delftse Hout. Toch waren er ook atleten die zelfs uit de buurlanden naar Delft kwamen om mee te doen. 

Ondanks de warmte van de afgelopen weken was het zwemwater van de Grote Plas nog net goed genoeg om alles door te kunnen laten gaan. Na het zwemmen werd er gefietst door de mooie omgeving van de Groenzoom en een aantal omliggende gemeenten. Het was een warme ochtend en met name tijdens het afsluitende hardlopen hadden sommige atleten het zwaar. De natte sponzen en bekers water die onderweg werden uitgedeeld hebben hier gelukkig goed tegen geholpen. 

In totaal waren er meer dan 150 vrijwilligers in de weer om alles veilig en gestroomlijnd te laten verlopen. Deze stadgenoten hebben zich ingespannen op hun vrije dag zodat de deelnemers een mooie race-ervaring konden hebben.

Maaike van Kesteren (v) en Maarten de Vries (m) wonnen de prijs voor beste Delftenaar.

Wethouder Maaike Zwart kwam bij de DVA Kidsrace om 13.00 uur het startsein geven, waarna de toeter klonk en de 30 kinderen aan hun eigen race begonnen. Er is geld ingezameld voor de Delftse Vakantie Activiteiten en dit heeft een mooi bedrag van 2500 euro opgeleverd. Namens de organisatie werd door Amber en Chantal een cheque uitgedeeld aan voorzitter Zamzam van DVA.