Zwemmers in de Delftse Hout
Zwemmers in de Delftse Hout

Triathlon Delft op Tweede Pinksterdag

Algemeen

DELFT - Dit jaar wordt voor het eerst in 25 jaar weer een triathlon georganiseerd in Delft. De Triathlon Delft vindt plaats op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni.   Liever langs de lijn, ter aanmoediging of als vrijwilliger? Ook dan belooft het een leuke dag te worden. 

De triathlon bestaat uit zwemmen, fietsen en hardlopen in en om Delftse Hout. In Delft wil de organisatie beginnende triathleten enthousiast maken en de kans geven om aan een race deel te nemen. Daarom organiseren ze een race over de 1/16e afstand: 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen, 2.5 kilometer hardlopen. Ook de 1/8e afstand staat op het programma: 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Voor de meer ervaren deelnemers is er nu ook de ‘long distance’ van 1/4e afstand: 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Naast individueel kun je ook deelnemen als trio: één zwemmer, één fietser en één loper. Naast volwassenen, laten ook kinderen zich op 6 juni van hun sportieve kant laten zien. Zo is er de Unicef Kidsrace voor de jongste jeugd van 8 tot 11 jaar, waarbij kinderen een verkorte afstand van elk onderdeel afleggen. Ze gaan 100 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,25 kilometer hardlopen. De jeugd van 12 tot 15 jaar doet mee aan een aparte serie van de 1/16e triathlon.

UNICEF
Triathlon Delft heeft een samenwerking met UNICEF Student Team Delft. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar UNICEF en is bestemd voor het project Team-Up Uganda. Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog wat extra’s doen of een extra donatie doen bij je inschrijving.

Ook voor niet-deelnemers is het de moeite waard om langs te komen en aan te moedigen. Zie www.triathlondelft.nl voor meer informatie.