De vorige editie van de Triathlon (Foto: Koos Bommelé)
De vorige editie van de Triathlon (Foto: Koos Bommelé)

Nieuwe editie van Traithlon Delft

sport

DELFT - Dit jaar gaat Triathlon Delft opnieuw van start! Na het succes van de eerste wedstrijd in lange tijd (25 jaar) wordt er op 18 juni 2023 weer een triathlon georganiseerd in Delft. De 1/4e, 1/8e en 1/16e afstanden komen weer terug. Ook de jeugd- en kidsraces gaan weer gehouden worden. 

Triathlon is zwemmen, fietsen en hardlopen gecombineerd in één race. Er zal worden gezwommen in de Grote Plas, gefietst via de Groenzoom en hardgelopen rondom de Delftse Hout. Een leuke uitdaging voor wie sportief bezig wil zijn. Triathlons zijn er in veel verschillende afstanden, tot en met de ‘long distance’ waar je een hele dag mee bezig bent.

Enthousiasmeren
In Delft willen ze vooral ook beginnende triathleten enthousiast maken en de kans geven om aan een race deel te nemen. Daarom organiseren ze races over de 1/16e, 1/8e en 1/4e afstand. Benieuwd wat dat inhoudt? Kijk op het programma in de deelnemerssectie op www.triathlondelft.nl.

Estafette
Naast individueel kun je ook deelnemen als trio aan de estafette: één zwemmer, één fietser en één loper. Ga samen de uitdaging aan!

Jeugd
Natuurlijk kan ook de jeugd meedoen! Er zijn startseries bij de 1/16e afstand voor de jeugd vanaf 12 jaar. Jongere kinderen kunnen tijdens de Kidsrace kennismaken met triathlons. Hiebij worden de Delftse Vakantie Activiteiten in het zonnetje gezet. De triathlonorganisatie haalt donaties op en schenkt daarnaast een deel van het inschrijfgeld aan de Stichting DVA, zodat meer Delftse kinderen een leuke vakantie kunnen beleven.

Inschrijven kan via www.traithlondelft.nl. Voor de 1/4e en 1/8e afstand wordt momenteel gewerkt met een wachtlijst.