Een eerdere editie van De Halve van Nootdorp
Een eerdere editie van De Halve van Nootdorp

De Halve van Nootdorp komt eraan!

Algemeen

NOOTDORP - Na een afwezigheid van twee jaar vanwege de coronacrisis organiseert de Nootdorpse IJsclub op zondag 26 juni wederom de Halve van Nootdorp. De Halve van Nootdorp is een hardloopwedstrijd met een afstand van 21,1 km, een halve marathon dus. Deze hardloopwedstrijd gaat over een gedeeltelijk nieuw parcours, waarbij de deelnemers door de natuurgebieden van Nootdorp, Pijnacker en Delft lopen. Na de start op het terrein van de Nootdorpse IJsclub komen de deelnemers na 12 km opnieuw langs het clubgebouw, waarna er nog een ronde van 9,1 km volgt.

Voor-inschrijving
Inschrijven voor deze halve marathon kan tot en met vrijdag 17 juni via de website van de Nootdorpse IJsclub; (www.nootdorpseijsclub.nl/hardlopen/halve-marathon). De deelnamekosten bij voor-inschrijving bedragen 15 euro. Na 17 juni wordt er 20 euro in rekening gebracht. Alle deelnemers ontvangen een hardloopattribuut en een consumptiebon. De Halve van Nootdorp start om 10.00 uur. Vanaf 9.00 uur kan het startbewijs worden opgehaald in het clubgebouw aan de Oudeweg in Nootdorp.

Dobbeloop
Ook de maandelijkse Dobbeloop wordt op zondag 26 juni gehouden. Er wordt gelopen over de bekende afstanden van 3,2 km, 5 km en 9,1 km. De Dobbeloop gaat om 10.05 uur van start. Ook de Peuterloop (750 meter, om 09.30 uur) en de Jeugdloop (1500 meter, 09.45 uur) staan deze zondag op het programma. Kosten van deelname voor de Dobbeloop is 3 euro (inclusief consumptiebon). Inschrijven op zondag 26 juni vanaf 9.00 uur. Nieuw is dat er gewandeld kan worden. De organisatie heeft twee routes uitgezet van ongeveer 6,5 en 12,5 km. Het parcours loopt gedeeltelijk langs het parcours van de Halve van Nootdorp en door natuurgebieden nabij de Dobbeplas en Delftse Hout. Deelnamekosten 3 euro. Inschrijven op zondag 26 juni vanaf 9.00 uur in het clubgebouw van de Nootdorpse IJsclub. Start om 09.30 uur.