Op 23 juni is de 24e editie van de Halve van Nootdorp. (Foto: PR)
Op 23 juni is de 24e editie van de Halve van Nootdorp. (Foto: PR) Foto: Roel van Dorsten

De Halve van Nootdorp

sport

Nootdorp – De Nootdorpse IJsclub organiseert dit jaar voor de 24de keer de Halve Marathon van Nootdorp. Dit jaarlijkse loopevenement vindt plaats tijdens de laatste Dobbeloop van het seizoen op 23 juni.

Het parcours is geheel verhard en vrijwel autovrij. De afstand voert over één groot parcours door verschillende natuurgebieden in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp en Delft. Afhankelijk van het weer zijn er minimaal 4 verzorgingsposten op de route te vinden op de afstanden 5,5 - 10,5 - 14 (doorkomst finish)-16,5 km. Deze posten zijn voorzien van water en sportdrank. Wanneer door bijvoorbeeld zomerse omstandigheden het noodzakelijk is, dan wordt het aantal drinkposten uitgebreid met een extra post op 19 km. Bij extreem warm weer is het mogelijk om voortijdig (14 km doorkomst finishlocatie) uit de wedstrijd te stappen. De kosten van deze Halve Marathon zijn € 15,00 met een origineel loopshirt als herinnering.

De voorinschrijving is inmiddels gesloten. Er zijn op dit moment alleen nog na-inschrijvingen mogelijk waarbij een juiste maat shirt niet gegarandeerd is. Om wachtrijen bij de na-inschrijvingsbalie te voorkomen doe dit bij voorkeur online. Dit kan tot en met zondagochtend 23 juni doen! De betaling kan op de dag zelf contant worden gedaan bij het wedstrijdsecretariaat. Naast de "Halve van Nootdorp" wordt er ook een (Dobbe) peuter- en jeugdloop gehouden en is er voor de volwassenen de vertrouwde Dobbeloop.

Het programma is als volgt:
09.45 uur : Peuterloop 750 meter en Jeugdloop 1500 meter.
10.00 uur : Dobbeloop 3.2, 5 en 10 km
10.05 uur : Halve van Nootdorp 21.1 km
10.10 uur : Huldiging jeugd
Inschrijven en de start en finish zijn bij De Nootdorpse IJsclub, Oudeweg 74 in Nootdorp. www.nootdorpseijsclub.nl. of www.dobbeloop.nl