De Halve Marathon van Nootdorp is dit jaar op zondag 26 juni. (foto: Roel van Dorsten)
De Halve Marathon van Nootdorp is dit jaar op zondag 26 juni. (foto: Roel van Dorsten)

Mike Teekens grote publiekstrekker bij Halve Marathon van Nootdorp

sport

NOOTDORP – De Nootdorpse IJsclub organiseert zondag 26 juni om 10.00 uur voor de 21ste keer de Halve Marathon van Nootdorp.

De afstand voert over één groot geheel verhard parcours door verschillende natuurgebieden in de omgeving van Pijnacker-Nootdorp en Delft.

De organisatie is verheugd dat ook de winnaar van vorig jaar, Mike Teekens, zich weer bereid heeft gevonden om deel te nemen aan deze Halve van Nootdorp. Teekens, onlangs nog winnaar op de 5 kilometer van de Trompper Optiek Golden Tenloop in Delft, heeft Olympische aspiraties. In 2020 wil hij de Olympische marathon in Tokio lopen. Ook het parcoursrecord is sinds 2014 in handen van Mike Teekens, met de scherpe tijd van 1.09.00.

De kosten voor deelname aan deze halve marathon bedragen 15 euro. Naast een prachtig parcours krijgt de deelnemer ook een origineel loopshirt als herinnering. Het is mogelijk om tot 20 juni aanstaande in te schrijven via www.nootdorpseijsclub.nl/hardlopen/halve-marathon. Zondag 26 juni kan bovendien vanaf 08.30 uur ter plaatse worden ingeschreven. De start van de wedstrijd is om 10.05 uur.

Naast de 'Halve van Nootdorp' wordt die dag om 09.45 uur ook een (Dobbe) peuter- en jeugdloop gehouden. Voor de volwassenen is om 10.00 uur de Dobbeloop, waarbij deelnemers 3,2 kilometer, 5 kilometer of 10 kilometer kunnen lopen.
Inschrijven én de start en finish zijn bij De Nootdorpse IJsclub aan de Oudeweg 74 in Nootdorp, bij de Dobbeplas. Zie voor meer informatie www.nootdorpseijsclub.nl.