Foto: Koos Bommelé
Foto: Koos Bommelé Foto: KOOS BOMMELE

Eerste Triathlon in Delft na 25 jaar groot succes

Algemeen

DELFT - Dit jaar werd voor het eerst in 25 jaar weer een triathlon georganiseerd in Delft. De Triathlon Delft vond plaats op Tweede Pinksterdag, afgelopen maandag. Er werd gezwommen, gefietst en hardgelopen in en om de Delftse Hout. 

Door Cheyenne Toetenel

De organisatie van Triathlon Delft probeerde al twee keer eerder een ‘eerste editie’ te plannen. Helaas hebben ze hem voorgaande jaren moeten cancelen door de coronamaatregelen, maar dit jaar kon het sportevenement dan toch eindelijk plaatsvinden. In Delft wilde de organisatie beginnende triathleten enthousiast maken en de kans geven om aan een race deel te nemen. Daarom organiseerden ze races over verschillende afstanden. 

Genieten
Bruun van der Steuijt namens de organisatie: “Dat we na 25 jaar eindelijk weer een triathlon in Delft hadden, leverde veel blije gezichten op. Als organisatie kijken wij dan ook heel tevreden terug op de dag. Het was genieten!”

1/4 afstand
Voor de ervaren deelnemers was de wat langere 1/4 afstand opgezet, bestaande uit 1000 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen. Deze race werd gewonnen door Jurriaan Schuring bij de mannen, met een tijd van 2.02.47. Bij de vrouwen was Inez van Hulsen de snelste met een tijd van 2.18.56. Bij de estafetterace van de 1/4 Triathlon won TAZO met een tijd van 2.06.09.

1/8 afstand
Ook de 1/8 afstand stond op het programma. Deelnemers aan deze race moesten 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Peter van Dartel kwam met een tijd van 1.01.00 als eerste man over de finish. Carolina Frias was de eerste vrouw met een tijd van 1.11.52.

1/16 afstand
Voor beginnende triathleten was er een race over de 1/16 afstand met 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2.5 kilometer hardlopen. Martin Janssen werd op deze afstand de eerste man met een tijd van 33.01. Bij de vrouwen won Linde van Langen met een tijd van 33.47.

UNICEF Kidsrace
Naast (jong)volwassenen, konden ook jonge kinderen zich van hun sportieve kant laten zien. Voor hen werd de UNICEF Kidsrace georganiseerd, bedoeld voor de jongste jeugd van 8 tot 11 jaar. Zij gingen 100 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1,25 kilometer hardlopen. Bram van Haeften won met een tijd van 17.22 bij de jongens. Bij de meisjes was Jeske Vellekoop de snelste met een tijd van 19.49.

Foto’s
Fotograaf Koos Bommelé was maandag aanwezig om de prestaties van de triatleten vast te leggen op beeld. Zijn foto’s zijn te vinden op www.delftopzondag.nl.

Heb jij maandag meegedaan aan één van de afstanden? Misschien kom je jezelf dan wel tegen!

Foto's: Koos Bommelé