Op zaterdag 13 juni wordt er na bijna 25 jaar wachten in het Delftse Hout een unieke triathlon georganiseerd.
Op zaterdag 13 juni wordt er na bijna 25 jaar wachten in het Delftse Hout een unieke triathlon georganiseerd.

Triathlon in Delftse Hout

sport

DELFT - Op zaterdag 13 juni wordt er na bijna 25 jaar wachten in Delftse Hout een unieke triathlon georganiseerd waarbij iedereen van harte welkom is.

Wat is triathlon?
Triathlon is zwemmen, fietsen en hardlopen gecombineerd in één race. Een leuke uitdaging voor wie sportief bezig wil zijn. Triathlons zijn er in veel verschillende afstanden, tot en met de 'long distance' waar je een hele dag mee bezig bent.

Voor iedereen
Tijdens het triathlon sportevenement is er voor zowel de beginnende als de meer getrainde triatleet de mogelijkheid om lekker intensief te sporten. Het is voor het eerst na bijna 25 jaar dat er weer in de regio een triathlon georganiseerd wordt. De organisatie van het triathlon evenement wil vooral ook beginnende triathleten enthousiast maken en de kans geven om aan een race deel te nemen. Daarom organiseren ze races over de 1/16e en 1/8e afstand. Op deze manier verloopt de triathlon zo leuk en uniek mogelijk.

Het goede doel
Het sportevenement is in samenwerking met Unicef. Het opgehaalde geld wordt namelijk gedoneerd aan deze organisatie. Iedere deelnemer draagt dus op deze leuke en sportieve manier zijn of haar steentje bij aan Unicef.

Programma
Het programma start om 9.00 uur met de eerste startseries van de 1/8e triathlon. Als laatste starten de duo's en trio's waarbij deelnemers één of meer onderdelen afleggen in teamverband. Om 10.00 uur wordt er gestart met de series voor de 1/16e triathlon. Daarnaast zijn hier ook series voor deelnemers met stadsfietsen (of mountainbikes).

Vanaf 21 februari worden de inschrijvingen geopend. Alle inschrijvingen gaan via het systeem van de NTB op www.triathlondelft.nl.