Foto: Alyssa van Heyst
Foto: Alyssa van Heyst

Vitaliteitsdagen in Delft groot succes!

Algemeen

DELFT - Delft voor Elkaar organiseerde afgelopen maand twee vitaliteitsdagen. Sporthal Tanthof (7 mei) en Wijkcentrum De Parel (28 mei) waren gastheer van deze eerste editie. Bijna 200 Delftenaren liepen uit om onder andere hun balans, reactiesnelheid, handknijpkracht, bloeddruk, cholesterol en uithoudingsvermogen te testen.

“Wij hebben het signaal uit de wijk omgezet naar praktische, leerzame en gezellige vitaliteitsdagen. Veel deelnemers weten niet hoe het is gesteld met hun gezondheid. Hier krijgen ze echt inzicht hoe ze ervoor staan en kunnen we ze direct doorverwijzen naar aanbod in de buurt. Zo kunnen zij meteen aan de slag met het verbeteren van hun gezondheid”, aldus Marloes Koele, organisator en buurtsportcoach bij Delft voor Elkaar.
Tijdens de Vitaliteitsdag konden senioren onder begeleiding van deskundige professionals diverse testen doen om hun fitheid te bepalen. Daarnaast was er ook de mogelijkheid voor kennisverdieping; zo werd er aandacht gegeven aan thema’s zoals voeding, water drinken, mondgezondheid, bewegen, roken en alcohol.
Naast de testen werden de bezoekers getrakteerd op verschillende optredens van lokale dansgroepjes en mochten zij zelf ook met de voetjes van de vloer tijdens de beweegworkshops.
Na deze succesvolle eerste editie en een hoop enthousiaste reacties is Delft voor Elkaar alweer bezig met de planning voor een volgende editie. Houd www.delftvoorelkaar.nl in de gaten!

Partners van de vitaliteitsdagen in Delft
GGD Haaglanden, Fysiotherapie Fys’Optima, Fysio Tanthof Oost, Dietistenpraktijk Almaaz, AV de Koplopers, TTVHC, ROC Mondriaan sport & bewegen, Haagse Hogeschool sportkunde, Sportief Plus, Brijder, wijkcentrum de Parel, sporthal Tanthof.