Foto: Alyssa van Heyst
Foto: Alyssa van Heyst

Delft maakt zich op voor de eerste Vitaliteitsdagen

Algemeen

DELFT - Op 7 en 28 mei krijgen senioren uit Delft de mogelijkheid zich gratis te laten controleren op hun gezondheid. Want, hoe vitaal zijn de senioren uit Delft?

Organisator Delft voor Elkaar organiseert samen met lokale partners voor het eerst in Delft deze Vitaliteitsdagen waar senioren de kans krijgen om hun gezondheid te laten checken. “De gezondheidscheck tijdens de Vitaliteitssdag geeft onder meer inzage in uithoudingsvermogen, kracht, balans en bloeddruk. Ook gaan (lokale) professionals in gesprek met aanwezigen over passend (beweeg)aanbod”, aldus Marloes Koele, werkzaam als buurtsportcoach bij Delft voor Elkaar en projectleider van de Vitaliteitsdagen. Naast de verschillende checks en testen is er natuurlijk ook ruimte voor bewegen. Leuke demonstraties en beweegmomenten zullen een actief tintje geven aan de dag. De vitaliteitsdagen in Delft worden op twee locaties georganiseerd zodat het bereikbaar is voor alle senioren in Delft. Op zaterdag 7 mei in Sporthal Tanthof, Henk van Riessenlaan 5. Op zaterdag 28 mei in Wijkcentrum de Parel, Van Beresteynstraat 99. Op beide dagen kan er ingeschreven worden voor één van de drie tijdsblokken: blok 1 van 10.00 – 12.00 uur, blok 2 van 12.30 – 14.30 uur en blok 3 van 14.30 – 16.30 uur. Aanmelden voor de Vitaliteitsdagen in Delft kan via www.vitaliteitsdagendelft.nl. Liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met Marloes Koele via m.koele@haaglandenbeweegt.nl of bel 06-14489631. 

Delft voor Elkaar
Delft voor Elkaar zet sport in als middel om iedereen lekker actief en gezond in beweging te krijgen, waarbij iedereen die meedoet - ook buiten de sport - goed in het leven staat. Delft voor Elkaar is dé organisatie waar alle Delftenaren met zorg- en hulpvragen terecht kunnen. En we zijn er voor iedereen die iets wil doen of betekenen voor een ander.