"Mijn team zorgt goed voor mij, dus ik zorg goed voor het team." Achter v.l.n.r. Jeffrey, Ryan, Christian, Frank, Thierry, Johan; Voor v.l.n.r. Daniëlle, Caya, Michiel, Angelique en Karin. (Foto: Koos Bommelé)

The Fitnessclub Delft viert tienjarig bestaan

sport

DELFT - The Fitnessclub Delft bestaat 10 jaar, en dat jubileum liet eigenaar Michiel Wiegman niet onopgemerkt voorbijgaan. “Afgelopen zondag hebben we het tienjarig bestaan gevierd met een grote loterij onder leden.” De trainingsruimte werd omgetoverd tot evenementenlocatie met hapjes, drankjes, een podium en een geluidsinstallatie.

Er vielen prachtige prijzen te winnen, zoals cadeaubonnen en dinerbonnen, beschikbaar gesteld door verschillende Delftse ondernemers. Zelf verlootte de sportschool ook verschillende prijzen, zoals een automatisch koffiezetapparaat, iPads en een TV, maar de echte hoofdprijzen waren toch wel de gratis abonnementen: “We gaven vijf keer één gratis jaar weg, en één keer gratis vijf jaar.” In totaal werd er een bedrag van zo’n 20.000 euro verloot. Ook het team werd nog even goed in het zonnetje gezet: “Ik heb een heel goed vast team, en mede dankzij hen hebben we dit kunnen bereiken. Het team zorgt goed voor mij, dus ik zorg goed voor het team.”
Daarnaast werkte de sportschool drie weken lang samen met een groep studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam, die een bootcamp organiseerden om geld op te halen voor Alpe D’HuZes. Er werden groepslessen georganiseerd en het bedrag dat daarmee werd opgehaald, werd door Michiel nog eens verdubbeld. Er kon ook van buitenaf worden gedoneerd via The Fitnessclub. In totaal werd er 900 euro opgehaald. “Ik vond het leuk om iets terug te kunnen doen voor de maatschappij,” vertelt Michiel, “Ik kijk graag naar waar ik nog een handje kan helpen.”
Michiel sport al sinds zijn twaalfde. Door judo kwam hij in aanraking met gewichtheffen. Hij werd vijf keer Nederlands kampioen Powerliften. Toch is sport niet zijn enige passie, ook het ondernemerschap zit in zijn bloed. Toen hij stopte met wedstrijdsport begon hij zijn eerste sportschool, Bodyline, wat een groot succes werd. Inmiddels zit hij al 36 jaar in het vak. In 2013 begon hij zijn zevende sportschool: The Fitnessclub. “Dat is wel degene die mij de meeste energie gekost heeft. Dat kwam ook door alle aanpassingen die ik moest maken.” Wat begon als low budget sportschool is door de jaren heen veranderd in een servicegerichte sportschool. “Hogere contributies, en toch zien we het aantal leden gestaag doorgroeien. Die lage contributie was toen de tijdsgeest. Nu is het weer tijd voor verandering.” Voor vernieuwing en verandering deinst Michiel absoluut niet terug. “Ik zou niet zeggen dat wij trendsetters zijn, maar we kunnen wel trends volgen. Dat vind ik veel belangrijker. Trends zijn vaak maar van korte duur. We zijn constant bezig met vernieuwen.” En dat werkt. Mede dankzij het streven naar vooruitgang heeft Michiel een grote groep trouwe leden om zich heen verzameld. Wat de leden ook opvalt, is dat Michiel en zijn team bijzonder betrokken zijn bij de sportschool. “We doen alles zelf, ook de klusjes.”
Het mag hard werken zijn, maar het werpt zijn vruchten af. The Fitnessclub is afgelopen jaar benoemd tot de beste fitnessclub van Delft, en werd ook nog eens tweede Allround Fitnessclub van Nederland. Voor die laatste titel werd The Fitnessclub door een vakjury beoordeeld op hun ondernemerschap. “Voor de categorie ‘klantgerichtheid’ wil ik me ook gaan inzetten. De contactmomenten met de klant zijn heel belangrijk.” Verder staan er nog heel wat verbouwingen op de planning. Als het aan Michiel ligt, blijft hij nog tientallen jaren bouwen aan en investeren in The Fitnessclub. “Ik vind het veel te leuk om te doen.”