Michiel Wiegman en zijn partner Angelique tijdens de uitreiking van de Dutch Fitness Awards
Michiel Wiegman en zijn partner Angelique tijdens de uitreiking van de Dutch Fitness Awards

The Fitnessclub Delft valt in de prijzen!

sport

DELFT - Ook dit jaar werden de Dutch Fitness Awards weer toegekend, waarvan de winnaars maandag 23 januari hun award in ontvangst mochten nemen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het was The Fitnessclub Delft die de gepersonaliseerde award ‘Beste Fitnessclub van Delft’  in ontvangst mocht nemen! Naast deze award, werden ze ook tweede in de landelijke categorie ‘Allround Fitnessclub’. 

Uiteraard zijn ze bij The Fitnessclub erg blij met deze onderscheiding. “Wij hechten veel waarde aan de mening van onze klanten en zijn dus dankbaar dat we zoveel stemmen hebben gekregen. Daarnaast zijn we ook blij dat de vakjury ons beloont voor onze ontwikkeling in de afgelopen jaren”, aldus Michiel Wiegman, eigenaar van The Fitnessclub Delft. Met deze ontwikkeling bedoelt hij met name de stap van de ‘low budget Megafitness’ naar een servicegerichte fitnessclub. “Na 5 jaar low budget merkte ik dat ik het niet ging winnen met twee Basic Fits in Delft. Toen hebben we een transformatie gemaakt naar een fitnessclub met andere abonnementsvormen, betere begeleiding, adviezen en service en dienstverlening.”

Klantvriendelijkheid
Bij The Fitnessclub Delft staat klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. “Mensen moeten zich geen nummertje voelen in onze sportschool. Mijn team weet van bijna al onze ruim 1700 leden hun naam wel en als team nemen wij onze klanten serieus en luisteren we naar ze. Daar ben ik hartstikke trots op.” Ook is Michiel continu bezig met het verbeteren van zijn sportschool, bijvoorbeeld op het gebied van apparatuur. “Ik heb van verschillende merken apparaten staan in mijn sportschool. Dit doe ik om altijd de beste apparaten te hebben. Ook zorg ik ervoor dat er van elk apparaat minimaal twee staan, waardoor mensen niet hoeven te wachten.”

Kers op de taart
De tweede plaats in de categorie ‘Allround Fitnessclub’ is in de ogen van Michiel een hele waardevolle waardering. “Het is leuk dat je erg gewaardeerd wordt door je eigen leden en daar zijn wij hartstikke blij mee. Maar dat een vakjury je nomineert bij de eerste drie allround fitnessclubs van Nederland is voor mij een kers op de taart. De vakjury kijkt niet alleen maar puur naar de sportschool, maar ook naar het ondernemerschap en de al eerder genoemde ontwikkeling die wij hebben doorgemaakt als fitnessclub.”

Uitreiking
Maandag vond de uitreiking van de Dutch Fitness Awards plaats in Ouwehands Dierenpark. Uiteraard was Michiel daar samen met zijn partner Angelique. Nadat ze de award voor ‘Beste Fitnessclub van Delft’ in ontvangst hadden genomen, kregen ze als klap op de vuurpijl ook een award voor de tweede plaats van de beste allround fitnessclubs in Nederland. “Ik ging er helemaal blanco heen, omdat het voor mij ook de eerste keer was. Uiteindelijk was het een goed georganiseerde en leuke dag.” Uiteraard wil Michiel volgend jaar weer meedoen met de Dutch Fitness Awards. “We gaan proberen om ons nog meer te verbeteren om volgend jaar ook de vakjury award te winnen!”