De winnaars Gert Olsder en Hein van Dort met wethouder Karin Schrederhof
De winnaars Gert Olsder en Hein van Dort met wethouder Karin Schrederhof

Delfts Bridge kampioenschap

sport

DELFT - Op zaterdag 21 september heeft de finale van het Delfts Bridge kampioenschap in het WestCord Hotel plaatsgevonden. Na een enerverende strijd tussen de 32 paren werden Gert Olsder en Hein van Dort uiteindelijk de winnaars. Tweede en derde werden respectievelijk Rosalind Hengeveld en Mieneke Vliegenthart (tweede plaats) en Cristian Raducanu en Ronald Vedder (derde).

Uit handen van wethouder Karin Schrederhof ontvingen de tevreden winnaars de wisselbeker en het door Il Tartufo beschikbaar gestelde prijzenpakket. Ook de nummers 2 en 3 ontvingen prijzen.
Onder het genot van een drankje werd dit voor dit voor de eerste keer georganiseerde kampioenschap afgesloten.

Volgend jaar weer
Het organiseren van dit bridge kampioenschap was een initiatief van de Delftse Bridgeclub One Down Delft. Deze bridgeclub bestaat dit jaar 45 jaar en vond het een leuk idee om het Delfts Bridge Kampioenschap te gaan organiseren. In samenspraak met de andere Delftse bridgeverenigingen is vervolgens het idee concreet gemaakt en hebben zich van alle verenigingen paren geplaatst voor de finale.
Het algemene gevoel tijdens de finale was dat dit initiatief een jaarlijks terugkerend evenement zou moeten worden. Wat betreft de organisatoren, bij monde van Lex Arkesteijn: "Volgend jaar weer een Delfts Bridge Kampioenschap".

One Down Delft heeft in het kader van haar lustrum ook het initiatief genomen om op Delftse scholen te beginnen met Mini Bridge; een speelvorm waarbij kinderen in groep 7 en 8 de basisbeginselen van het bridgespel leren. Op de Delftsche School Vereeniging start komende zomer de eerste serie cursussen. Als andere scholen interesse in deze cursussen kunnen die zich melden bij One Down Delft via de website www.onedowndelft.nl