Angela gunt Marjolein haar gouden klinker van harte!
Angela gunt Marjolein haar gouden klinker van harte!

'Marjolein heeft oog voor iedereen'

Algemeen

DELFT - Angela Kok is als zelfstandig projectleider Kunst en Cultuur gevestigd in Delft. Ze woont al weer 18 jaar aan de Hof van Delftlaan. Een beregezellige straat, en dat komt mede door de buurvrouw die 'schuin-schuin-schuin' tegenover haar woont: Marjolein Kenselaar. Iemand met een gouden hart, vandaar die gouden klinker.

Straatcultuur
"Ze is ontzettend betrokken en gastvrij. Toen wij in de Hof van Delftlaan kwamen wonen, bestond daar nog geen echte straatcultuur, er waren weinig onderlinge contacten tussen de bewoners. Daar wilde ik verandering in brengen, en Marjolein – die wat later in de straat kwam wonen – haakte daar enthousiast op in. Samen met een aantal andere buren hebben we toen een straatfeest georganiseerd. Een paar jaar zijn we dat blijven doen, om daarna het stokje over te geven aan 'de nieuwe generatie'. Marjolein organiseert nu met een ander groepje buren walking dinners. Jong en oud doen daaraan jaarlijks mee.
Marjolein heeft een groot hart en heeft oog voor iedereen. Ze is jarenlang coördinator geweest van de Vakantiebank hier in Delft. Ze vangt af en toe kinderen op die thuis niet zo'n leuke tijd hebben, die komen dan een tijdje bij Marjolein en Frank logeren. Wat onze straat betreft: als er nieuwe buren komen wonen, vangt zij ze steevast op, maar ze staat ook altijd klaar voor de ouwetjes. Soms denk ik wel eens: wees toch niet altijd zo bescheiden.. Maar zo is ze nou eenmaal. Nog één voorbeeld dan: toen wij met het hele gezin vrijwilligerswerk in Nepal hadden gedaan, stond zij bij onze thuiskomst met een tuinfakkel voor de deur, met een lief kaartje 'Welkom thuis' ... Dat bedoel ik nou!"
De gouden klinkers zijn te bewonderen in de Jozefstraat in Delft. Vind jij zelf ook iemand goud? Geef een gouden klinker cadeau, voor eeuwig verankerd in Delft. Bestel de klinker via www.delftisgoud.nl of bezoek de pop-up winkel in de VVV Delft, Kerkstraat 3.