<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Hing Ting Lai, tweede van links, de winnaar van het OGD Rapidschaaktoernooi
Hing Ting Lai, tweede van links, de winnaar van het OGD Rapidschaaktoernooi (Foto: Herman Zonderland)

Hing Ting Lai wint OGD Rapidschaaktoernooi

  sport

DELFT - Hing Ting Lai heeft de 22e editie van het OGD Rapidschaaktoernooi gewonnen met 6 punten uit 7 partijen.

Hij begon de laatste ronde met een punt voorsprong en wist met een remise tegen grootmeester Erik van den Doel de titel binnen te slepen.
De organisatie was zeer te spreken over het deelnemersveld: de 22e editie van het OGD Rapidschaaktoernooi bevatte grootmeesters, huisschakers en alles daar tussenin. Er waren in totaal 80 deelnemers op het toernooi afgekomen.

De A-groep was weer sterk bezet. Titelverdediger Loek van Wely was op papier de sterkste deelnemer, maar met nog een grootmeester en vier meesters beloofde het een spannende dag te worden. Na 4 ronden was Loek van Wely als enige over met een 100% score, maar daar maakte Hing Ting Lai een einde aan. Met zwart versloeg hij Loek, om daarna als enige aan kop te gaan met 4½ uit 5 gespeelde partijen.
In de zesde ronde won Hing Ting wederom, en zag hij de concurrentie punten verspelen. Loek ging onderuit tegen Erik van den Doel, en Joost Michielsen en Joost van Ruitenburg speelden onderling remise. Daarmee stond Hing Ting met het ingaan van de laatste ronde een vol punt voor.
In de laatste ronde moest Hing Ting tegen Erik van den Doel nog flink aan de bak. Toch wist hij het benodigde halfje over de streep te trekken, en daarmee deze 22e editie van het OGD Rapidschaaktoernooi op zijn naam te schrijven. Fred Slingerland en Joost van Ruitenburg eindigden samen op de tweede plaats met een halfje minder dan Hing Ting.
In de B-groep was er een overtuigende winnaar: Carlos Preuter wist al zijn partijen te winnen, waaronder een partij tegen Hans de Lange, die tegen Carlos zijn enige nederlaag moest slikken. Met 6 uit 7 speelde hij een uitstekend toernooi en werd tweede. De derde plaats was voor Maarten Kwaaitaal met 5½ uit 7.
Zie voor alle gegevens: http://www.delftseschaaksite.nl/


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>