Optredens tussen de kunst bij De Verbeelding
Optredens tussen de kunst bij De Verbeelding (Foto: )

De Verbeelding: een weekend kunst en cultuur

  cultuur

PIJNACKER - Hét culturele evenement van Pijnacker-Nootdorp, De Verbeelding, vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. De 26e editie zit bomvol kunst, muziek en andere optredens.

Er is weer een prachtige kunstroute uitgezet door heel Pijnacker, Delfgauw, Nootdorp en de Oude Leede. Op 32 bijzondere locaties is twee dagen lang kunst te bewonderen én te kopen van ruim tachtig verschillende kunstenaars. Op die locaties vinden ook optredens plaats op het gebied van zang, dans, muziek, theater en vertelkunst. De Verbeelding stimuleert cultuur binnen alle kernen van Pijnacker-Nootdorp met als doel kunstenaars en kunstliefhebbers bij elkaar te brengen.

Raadhuisplein
Het hart van De Verbeelding blijft ouderwets op het Raadhuisplein in Pijnacker. Hier vinden we op zaterdag de creamarkt, het creaplein en het promoplein, met voor elk wat wils. En, heel leuk, dit keer ook met circusactiviteiten.

Voor de allerjongsten, van tien maanden tot vier jaar, valt op zaterdag van 11.00 uur tot 12.00 uur in Buurt & Zo aan de Prins Hendrikstraat 28 in Pijnacker, te genieten van 'Muziek op Schoot' door Irene Haket. Lekker samen met je kind - al dan niet op schoot - muziek maken.

Theatervoorstelling
Daarnaast is er op zaterdagmorgen in Pijnacker voor kinderen vanaf 4 jaar de theatervoorstelling 'Aadje Piraatje' in het CJMV-gebouw aan de Kerkweg 24 in Pijnacker. Aanvang 10.30 uur. Diezelfde voorstelling is zaterdagmiddag om 13.30 uur te zien in de aula van Ipse de Bruggen, Lauwers 3 in Nootdorp (net na Avalex rechtsaf het terrein van Ipse de Bruggen op). De gratis toegangskaartjes voor Pijnacker zijn af te halen bij Kantoorboekhandel Van Atten, Emmapark 110 en Sigarenspeciaalzaak Het Moortje, Stationsstraat 31 in Pijnacker, en voor Nootdorp bij Drogisterij Aad van Leeuwen, Dorpsstraat 68 en bij de receptie van Ipse de Bruggen, Lauwers 3 in Nootdorp.

De Trucker
Dit jaar heeft ook De Trucker zich aangesloten bij De Verbeelding. Van 15.00 uur tot 18.00 uur lezen dichters hier voor uit eigen werk. 's Avonds zet DJ-collectief Rakkatack deze legendarische jongerenbunker in de Pijnackerse Stationsstraat op zijn kop.

Zaterdagavondconcert
De Dorpskerk aan het Koningshof 3 in Pijnacker zet zaterdagavond zijn deuren open voor een klassiek concert door lokale koren en orkesten Aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis (inclusief koffie en thee).

Zorgkwekerij
Dus duik in het feest dat Verbeelding heet! Geniet van de kunst, de optredens en de bijzondere locaties. Want wanneer zie je nou een optreden in een zorgkwekerij, prachtige beelden in de mooiste tuin van Pijnacker-Nootdorp of kunst aan de muren van een kerktoren?

Opening
Op vrijdagavond 27 september opent burgemeester Francisca Ravestein om 20.00 uur het Verbeeldingsweekend in het onlangs geheel verbouwde CulturA & Zo aan de Dorpsstraat 7 in Nootdorp. Na het officiële gedeelte is er een optreden van rasverteller Ursul de Geer, begeleid door pianist Erwin Weerstra. Iedereen is van harte welkom de openingsavond bij te wonen, maar vol is vol. Het complete programma is te vinden op www.deverbeelding.nu.

Meer berichten
 
CustomHtml_1