Foto:

Opening: 'Van het zuiden naar het noorden'

  cultuur

DELFT- Op zaterdag 21 september om 15.00 uur opent de expositie 'Van het zuiden naar het noorden' van Paulo Branco op de eerste verdieping van het Prinsenkwartier in Delft.

De expositie is te bezoeken tot 20 oktober 2019. Met zijn collectie van pasteltekeningen en foto's vertelt de kunstenaar verhalen, zonder de wereld te willen veranderen.

Thuisstad
Paulo is in de buurt van Lissabon in Portugal geboren, voor de liefde trok hij naar Nederland. Met een compleet eigen stijl creëert hij kleurrijke taferelen van onderwerpen die hem bezig houden. Voor de eerste keer ooit presenteert hij een deel van zijn werk in zijn nieuwe thuisstad Delft.

Kunstwerken
Wie wel eens het Sint Agathaplein oversteekt, kan hem zomaar al eens tegengekomen zijn. Al drie jaar maakt Paulo tijdens de lunch prachtige kunstwerken in de keuken van Stadscafé Barbaar. In zijn vrije tijd gaat hij met zijn camera op pad om het mooie Delft vanuit zijn blik vast te leggen. Naast zijn werken kun je je tijdens de expositie mee laten voeren in Paulo's zelfgemaakte installatie 'Een trip in Delft'.

"Hallo ik ben Paulo, geboren in het zuiden. Hier heb ik mijn partner ontmoet, zij is van het noorden. Eerst stal ze mijn hart, daarna de rest. Ze bracht mij naar Terschelling en daarna naar Delft. Wat ik presenteer is een collectie van pasteltekeningen en foto's over de wereld die we beleven en de manier waarop we samenleven. Met ieder onderwerp probeer ik alleen maar schoonheid te creëren. Met humor, soms wat meer en soms wat minder. Ik nodig u uit om te komen kijken."

Tijden
'Van het zuiden naar het noorden' is te zien in het Prinsenkwartier, Sint Agathaplein 4. Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten
 
CustomHtml_1