<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Roy Snuverink (l) , secretaris van ICT-Kring Delft met Zorg op Orde directeuren Sietske Helder en Reinier Zwitserloot . (Foto: EvE)
Roy Snuverink (l) , secretaris van ICT-Kring Delft met Zorg op Orde directeuren Sietske Helder en Reinier Zwitserloot . (Foto: EvE) (Foto: )

"Goede ICT-toepassingen kunnen werkdruk van artsen verlagen"

DELFT - De ICT-Kring Delft organiseert op 30 september een speciale thema-bijeenkomst rondom het thema zorg en ICT. Sietske Helder en Reinier Zwitserloot van Zorg op Orde geven een presentatie over 'Ondersteuning van huisartsen met (managementinformatie) software'. Naast ICT-professionals zijn ook zorgverleners deze avond van harte welkom om met elkaar van gedachten te wisselen.

"Kennis en kennissen delen en uitbreiden", zo vat Roy Snuverink de doelstelling van ICT-Kring Delft samen. Het platform bestaat inmiddels al 16 jaar en heeft rond de 70 leden. Iedere eerste maandag van de maand komt de kring bij elkaar in het Meisjeshuis om kennis uit te wisselen en te praten over ondernemerschap. "We zijn vooral een klankbord voor elkaar." Deze maand wijkt de ICT-Kring Delft iets af van haar geijkte patroon, want de bijeenkomst vindt nu plaats op de láátste maandag van de maand, 30 september. Centraal op deze avond staat het onderwerp ICT en zorg. Deze avond geven de directeuren van Zorg op Orde een presentatie over 'Ondersteuning van huisartsen met (managementinformatie) software'. Het bedrijf is in augustus van Leidschendam naar Delft verhuisd en één van de nieuwste leden van de ICT-Kring Delft.

Registratiedruk
Zoals overal is ook in de zorgsector de automatisering niet meer weg te denken. Toch loopt dat niet overal even soepel, weet Sietske Helder: "Wij hebben veel te maken met huisartsen die grote registratiedruk ervaren. Dat komt nog eens bovenop de gewone werkdruk en dat is een probleem. Dat komt vooral omdat systemen niet eenduidig zijn. Veel hangt ook af van hoe de communicatie met de zorgverzekeraar verloopt." "Bovendien wordt er wel veel geregistreerd, maar dat wàt geregistreerd wordt, wordt niet altijd (optimaal) gebruikt", vult haar collega Reinier Zwitserloot aan. "En dat is jammer. Niet alleen kan goed gebruik van ICT de werkdruk van zorgverleners juist verlichten, het kan ook helpen bij het leveren van adequate en efficiënte zorg. Door gegevens met elkaar te koppelen, fouten uit de data te halen en door voorselecties te doen kan goede software de arts bijvoorbeeld enorm helpen om prioriteiten te stellen en geen belangrijke zaken over het hoofd te zien."

Oplossingen vinden
Maar hoe kun je dat goed en efficiënt doen, met inachtneming van alle andere ICT werkprocessen die nodig zijn binnen een praktijk? Die vraag wil Zorg op Orde aan de ICT-Kring Delft voorleggen. "We willen met elkaar kijken naar welke problemen er ervaren worden, en welke oplossingen er mogelijk zijn", legt Sietske uit. "We hopen dat deze bijeenkomst een aanzet is tot meer bijeenkomsten over zorggerelateerde ICT", aldus Roy. "We hopen dan ook dat we ook mensen uit de zorgsector mogen begroeten. Niet alleen huisartsen en andere zorgverleners, maar ook hun ICT leveranciers, zijn van harte welkom. "

De bijeenkomst van ICT-Kring Delft op 30 september begint om 17.00 uur met een inloop. Om 18.00 uur start de presentatie. Toegang is gratis maar deelnemers wordt verzocht zich vooraf aan te melden. Dat kan op www.ictkring-delft.nl of www.zorgoporde.nl.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>