Het team van begeleiders van Het Abtswoudehuis wat de nazomerBBQ in goede banen leidde
Het team van begeleiders van Het Abtswoudehuis wat de nazomerBBQ in goede banen leidde (Foto: )

Nazomerbarbecue bij het Abtswoudehuis

DELFT - onlangs stond de nazomerbarbecue op het programma bij woonzorglocatie Het Abtswoudehuis. De bewoners genoten met volle teugen, temeer daar er ook was gezorgd voor een heerlijk ijsje toe. Smikkelen, smullen en volop gezelligheid!

Door Ruud Stift

Voor de bijzondere woonzorglocatie Het Abtswoudehuis in de wijk Tanthof werd de architect geïnspireerd door een hoeve. De gebouwen zijn rondom een erf gebouwd en het erf geeft toegang tot de oude boomgaard. Zo is een ideale omgeving ontstaan waar mensen met dementie, alzheimer of een andere vorm van geheugenverlies zich thuis voelen en op hun gemak. Dichtbij vrienden en familie, in een vertrouwde en veilige omgeving.

Angèla Kattevilder, begeleider:
"Deze nazomer BBQ werd georganiseerd voor onze bewoners, familie van bewoners en medewerkers van het Abtswoudehuis-Dagelijks Leven. De BBQ was op Amerikaanse leest geschoeid, dus iedereen nam zelf iets te eten mee. Familie, medewerkers en verschillende, bereidwillige ondernemers hebben deze onvergetelijke middag/avond mogelijk gemaakt. Onze speciale dank gaat uit naar: Keurslager van Winden uit Delft, Keurslager van Geest uit Den Hoorn, Jumbo Vrijheidslaan Delft, Van der Breggen IJs Bleiswijk en M&L Food BV Nootdorp. Dankzij het prachtige weer hebben de bewoners, familie en medewerkers in onze mooie tuin van het eten en het heerlijke ijs kunnen genieten. Het zou fantastisch zijn als we dit evenement jaarlijks voor onze 22 bewoners kunnen organiseren, daar gaan we hard voor ijveren."

Vrijwilligers
"De kerst komt er weer aan. Meestal staat er in die periode een bezoek aan Intratuin op de planning. Voor dit soort uitjes hebben we veel vrijwilligers nodig. Dus als mensen zich geroepen voelen?
Afgelopen zomer zijn we naar Blijdorp geweest. Hier kregen we veel hulp van familie van de bewoners, die rolstoelen hadden gebracht en gehaald. Dankzij de medewerking van personeel van Blijdorp en vele vrijwilligers werd het een ware belevenis voor onze groep bewoners. We zijn met een team van 19 begeleiders, dus we kunnen altijd nog wel een paar extra handjes gebruiken bij dit soort activiteiten."

Zorg op maat
Het Abtswoudehuis biedt mensen met geheugenverlies zorg op maat, 24 uur per dag. "Onze zorgprofessionals zorgen dat het hen aan niets ontbreekt, van vakkundige verzorging tot een afwisselende dag­besteding. Wij werken altijd vanuit mogelijk­heden in plaats van beperkingen. Onze bewoners moeten het gevoel van eigen regie behouden, net als zelfredzaamheid en eigenwaarde. Onze zorg is ondersteunend aan het welzijn. Wij bieden wonen 'Gewoon, als thuis', met de zorg en aandacht die de bewoners nodig hebben. Dat is wat onze zorg bijzonder maakt."

 

Meer berichten
 
CustomHtml_1