Wethouder Raimond de Prez (links) en Fons Bultman van de Vereniging Sport en Gemeenten.
Wethouder Raimond de Prez (links) en Fons Bultman van de Vereniging Sport en Gemeenten.

Sporthal Buitenhof ontvangt Certificaat Sporthallen

sport

DELFT - Fons Bultman, bestuurslid van de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en voorzitter van de vaktechnische commissie overdekte sportaccommodaties, reikte woensdag aan wethouder Raimond de Prez een Certificaat Sporthallen uit.

Dat gebeurde in en vanwege Sporthal de Buitenhof.. Daarmee is Sporthal de Buitenhof de eerste sporthal in Delft die officieel voldoet aan alle wettelijke verplichtingen en kwaliteitseisen. Alles is gedaan om de sporthal veilig, heel en schoon te houden.
Het certificaat Sporthallen is een initiatief van de afdeling West van de Vereniging Sport en Gemeenten, waarmee sporthallen in Nederland kunnen aantonen dat zij kwalitatief op een bepaald niveau zitten. Collega-sporthalbeheerders voeren in opdracht van de VSG de controles bij een sporthal uit. Zij kijken vooral vanuit de praktijk naar de sporthal en geven tips om te verbeteren en leren zelf ook van de controles. Sporthallen moeten aan veel wettelijke eisen voldoen, zoals brandveiligheid, ARBO-eisen, bouwbesluit, vergunningstelsel, sporttechnische eisen en veiligheidseisen. Maar er zijn ook punten die alleen in de praktijk naar voren komen, zoals het hebben van een klachtenprocedure, een logboek en een meerjarig onderhoudsplan. En dat zijn juist de punten waar dit Certificaat Sporthallen zich op richt.