Afbeelding

Groen licht voor moderniseringsplannen Laga

Algemeen

Editie: Week 4, Jaargang 23 |

DELFT - Het College van B en W heeft de verbouwingsplannen van Laga positief beoordeeld en gaat met de roeivereniging een overeenkomst sluiten.

De huidige faciliteiten van Laga zijn sterk verouderd, te klein en inefficiënt. Het gebouw is ontworpen in een andere tijd, in 1926, en voldoet niet meer aan de eisen van een hedendaagse sportvereniging. Ook is het gebouw, na tientallen jaren intensief gebruik, flink versleten en op een aantal punten hard toe aan ingrijpend onderhoud en restauratie, vinden leden en bestuur van Laga. Laga heeft hiervoor plannen gemaakt. Maandag heeft het stadsbestuur die plannen positief beoordeeld.

Laga en het college zijn het erover eens dat de verouderde faciliteiten een belemmering vormen voor  het goed functioneren van de vereniging. Een verbouwing moet dit oplossen. Met behoud en restauratie van het huidige pand, wat een Rijksmonument is vanwege de bouwstijl Amsterdamse school, worden de faciliteiten dusdanig verbeterd dat Laga’s roeiers op een normale, veilige en uitdagende manier hun sport kunnen beoefenen.

Het college heeft besloten een overeenkomst met Laga te sluiten waarin afspraken worden vastgelegd over de plankostenregeling, de wettelijk verplichte procedures en over de communicatie met omwonenden gedurende het verbouwingstraject, vanaf het sluiten van de overeenkomst tot het daadwerkelijk afronden van de verbouwing. Laga zal zich hier, laat het via een persbericht, ‘vol voor inzetten en zal haar uiterste best doen om de omwonenden zo goed mogelijk van informatie te voorzien’’.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12