Hoe gaat het met Gert-Jan Dupon?

sport

DEN HAAG - Voor Gert-Jan Dupon (45) lag een glansrijke carrière als keeper in het verschiet, maar zijn gezondheid stak daar een stokje voor.

Dupon begon in de jeugd bij d.v.v. Delft. "Op mijn achttiende, zette Pierre van Zinnen me in het derde. Ik wilde meer en vertrok naar DSVP, waar Joop Korevaar me eerste keeper maakte. Het jaar erna promoveerden we naar het hoogste amateurniveau.

- Bleef je daar lang keepen?
"Nee, want na twee seizoenen stond FC Den Haag op de stoep. René Stam was eerste keus en Roy Beukenkamp en ik zaten daarachter. Na twee seizoenen en een WK met het Nederlands Militaire Team vertrok ik naar DHC, waar ik Hans Suiker opvolgde."

- Die liet nogal wat achter...
"Zo zag ik dat niet. Hij was op leeftijd, stopte en ik was zijn opvolger. Trainer Jan van den Akker zag het in me zitten. Halverwege het seizoen was er een wedstrijd waarin ik troebel ging zien. Na enige tijd bleek ik een hersentumor te hebben. Ik was toen 24."

- En toen?
"Ben ik succesvol gerevalideerd, maar het keepen ging minder. Ze durfden het niet meer met me aan in het eerste. In het tweede elftal had ik een prachtige tijd en werden we kampioen van de reserve hoofdklasse. Maar toch wilde ik meer, omdat ik in een eerste elftal wilde spelen, ben ik naar 's Gravenzande VV gegaan, waar Pierre van Zinnen trainer werd."

- Had je daar een mooie tijd?
"Aanvankelijk wel, maar in een wedstrijd met Naaldwijk sloeg het noodlot weer toe. Bij een botsing in een duel kreeg ik een acute hartstilstand. Pieter van Dop, de verzorger van 's Gravenzande, heeft me gereanimeerd."
- Ging je nog door?
"Nee, en daarvoor moest wel even een knop om. Ik ben keeperstrainer bij 's Gravenzande VV geworden, wat ik later nog bij MVV'27 en DSVP heb gedaan. Bij DSVP heb ik ook nog een aantal jaar in het zevende gespeeld. Dat was een geweldig elftal met allemaal oud-eerste spelers."

- Wat doe je nu?
"Toen ADO in 2007 met vrouwenvoetbal begon, vroeg Sarina Wiegman of ik daar de keepsters wilde trainen. Dat doe ik nog steeds met veel plezier. We hebben zelfs een keepersacademie opgezet. Daarnaast ben ik betrokken bij het topsportplan van het Segbroek, dat opgezet is door Marten Glotzbach en werk ik bij Punt & Van der Weerd Belastingadviseurs. Verder ben ik getrouwd met oud-international Daniëlle de Winter. We hebben twee kinderen. Quinty (10) speelt bij Excelsior Maassluis en Nick (15) keept bij Excelsior Rotterdam onder -16."