Ger van der Pot wist het net makkelijk te vinden voor DSVP en Full Speed en is daarna op bestuurlijk gebied belangrijk geweest voor de roodbroeken. (foto: Roel van Dorsten)
Ger van der Pot wist het net makkelijk te vinden voor DSVP en Full Speed en is daarna op bestuurlijk gebied belangrijk geweest voor de roodbroeken. (foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Ger van der Pot?

sport

DELFT – Ger van der Pot (68) had met zijn goals een groot aandeel in de twee kampioenschappen van DSVP eind jaren '60. Zijn hart verloor hij aan Full Speed.

"Mijn broer Cock had van jongs af aan meer met voetbal, maar ook ik ben er jong mee begonnen. Als jongen uit de Bijlenbuurt ging je naar Full Speed. Dat deed iedereen met wie je op straat voetbalde. Op mijn zeventiende stond ik in het eerste."

- Daar bleef je niet altijd spelen...
"Toen ik in militaire dienst ging, werkte mijn vriendin, nu mijn vrouw, op zaterdag en ik voetbalde op zondag. Omdat we wat meer tijd samen wilden, ben ik via een oom bij DSVP op zaterdag gaan voetballen."

- Was dat een succes?
"Ik heb er drie seizoenen gespeeld, waarvan we twee keer kampioen werden. Dat was onder Jan van Miert en Kees Signer. Mijn eerste wedstrijd was tegen Oliveo. We wonnen met 3-1 en ik maakte ze alle drie, dus kon niet meer stuk."

- Uiteindelijk kroop het bloed waar het niet gaan kon?
"Aanvankelijk zou ik maar voor een jaartje blijven, maar vanwege de successen werden dat er drie. In 1971 ging ik terug naar Full Speed, waar Jan van Miert trainer werd. Onder hem heb ik nog met mijn broer Cock in het eerste gespeeld."

- Hoe was dat?
"Heel leuk. Met Van Miert kon ik het heel goed vinden, later kwam Gerrie Hup, waaraan iedereen een hekel had behalve ik en Frans Hogervorst. Bij hem was het altijd een feest. Na mijn dertigste ben ik in een lager team gaan afbouwen en daarna heb ik in het bestuur gezeten."

- Wat was daarbij je belangrijkste wapenfeit?
"Ik had de portefeuille onderhoud. In 2006 speelden we één van de laatste wedstrijden op het oude complex van Den Hoorn. Ik liep met Cock langs de tribune en vroeg hem wat daarmee zou gebeuren. Dat zijn we aan Erik van Dijk gaan vragen en die zei dat we hem voor oud ijzerprijzen konden overnemen."

- Dus jullie hadden in 2006 een tribune?
"Ja, maar die lag eerst een paar jaar op het terrein. Eind 2009 ging dat me irriteren, maar er moesten 12 heipalen à €550 de grond in. Dat heb ik in 2010 op de nieuwjaarsreceptie aangekaart en binnen een uur had ik financiers. Zodoende hebben we in augustus met vrijwilligers die tribune opgebouwd."

- Wat doe je nu nog?
"Ik doe nog verschillende vrijwilligersfuncties, tennis en klaverjas bij de club en volg het eerste elftal bij zowel thuis- als uitwedstrijden."