Ton Hunnego stopte relatief vroeg bij Delfia en zit tegenwoordig bijna wekelijks langs de lijn om verslag te doen voor StadsRadio Delft. (foto: Roel van Dorsten)
Ton Hunnego stopte relatief vroeg bij Delfia en zit tegenwoordig bijna wekelijks langs de lijn om verslag te doen voor StadsRadio Delft. (foto: Roel van Dorsten)

Hoe gaat het met Ton Hunnego?

sport

Ton Hunnego (73) doorliep de jeugdopleiding van DHC, maar maakte furore bij Delfia, waar hij al op 26-jarige leeftijd stopte met voetballen.

Ik begon op mijn negende bij DHC aan het Laantje van Vollering. Jan Post was er trainer, die had altijd een snottebel aan zijn neus. Ik heb nog even bij de betaalde tak gezeten. Toen DHC fuseerde met Xerxes, ben ik naar Delfia vertrokken."

- Met wie speelde je daar samen?
"De keeper was Jan Smits, een betere ben ik nooit tegengekomen. Daarnaast speelde je met onder anderen Gerard 'de Knoert' Knoester en Gerard Schippers. We noemden Knoester de Knoert omdat hij een geweldig schot in zijn benen had. Hij kon vanaf de middenlijn de bal de kruising in jagen. Een heel aantal seizoenen speelden we onder Wim Noordam, een geweldige trainer. Ook Bram Panman was een tijd onze oefenmeester. Hij was nogal van de conditietraining. Uiteindelijk zijn we onder beiden een aantal keer kampioen geworden."

- Waarom koos je voor Delfia?
"In eerste instantie omdat mijn vader er ooit had gevoetbald. Daarbij was het natuurlijk een echte volksclub en was wel duidelijk dat de sfeer er erg goed was. Cock de Wit was daarin ook wel belangrijk. Hij begon vaak moppen te vertellen en dan neem je de rest natuurlijk al snel mee."

- Wanneer ben je gestopt?
"Dat was toen ik een jaar of vijfentwintig was. Ik had de mogelijkheid om een bedrijf over te nemen. Daarbij wilde de nieuwe trainer, Miel Hollaard, het liever met andere spelers op mijn positie proberen. Ik vond het niet verantwoord om als ondernemer met dertien man personeel blessures op te lopen. Ook had ik geen zin om op zondagmorgen, de enige dag dat ik enigszins kon uitslapen, om tien uur 's morgens bij het tweede aan te treden."

- Hoe volg je het voetbal nu nog?
"Inmiddels ben ik al dik tweeëntwintig jaar verslaggever bij Stadsradio Delft. Dat houdt in dat ik op zondagmiddag meestal langs de lijn zit. Het begon toen Henk van der Beek eens vroeg of ik eens mee wilde kijken. Tijdens de tweede helft zei hij: 'Nu moet jij het maar doen'. Inmiddels ga ik alweer heel wat jaren met mijn zwager Henk Jansen, die de verbinding zorgt op pad. Daarnaast heb ik ook enige tijd Full Speed trouw gevolgd, omdat mijn twee zoons er hebben gespeeld."

- Hoe bevalt het werken voor de radio?
"Ontzettend goed. In het begin moest ik er even inkomen, maar inmiddels ken ik de mensen bij veel clubs. Het niveau valt niet altijd mee, maar het is ontzettend leuk om te volgen."