Afbeelding

Blue Birds groeit als kool

sport

Editie: Week 36, Jaargang 20 |

Beeball draagt in belangrijke mate bij aan de sterke groei van Blue Birds

DELFT - Honk- en Softbalvereniging Blue Birds is in 1966 opgericht en speelt op een eigen complex aan de Mekelweg, achter de TU-wijk. Blue Birds is een vereniging waar spelplezier en gezelligheid voorop staan, een vereniging ‘voor 5 tot 70 jaar’. Op dit moment telt de vereniging ongeveer 300 leden en wordt er in alle competities gespeeld: er zijn elf honkbalteams (pupillen tot en met senioren) en negen softbalteams (pupillen tot en met senioren, dames en heren). Blue Birds is een echte familievereniging, met vele trouwe leden. Er is een softbalteam, de Freddy’s, dat binnenkort zijn 25-jarig jubileum viert!
Voor de jongste jeugd zijn er 3 Bee Ball-teams. Bee Ball is een vorm van honkbal die speciaal is ontwikkeld voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, met eenvoudiger regels, meer dynamiek in het spel en een hoge mate van veiligheid (lichte knuppels, zachtere ballen, helm verplicht). Jongens en meisjes kunnen gezamenlijk meedoen aan Bee Ball. Mede hierdoor is er in de afgelopen jaren een enorme groei geweest voor Blue Birds, met name in de jeugdafdeling.
De vereniging organiseert ook Horecatoernooien, waarbij lokale horecabedrijven tegen elkaar strijden. Begin oktober is er een Bedrijventoernooi, waarbij verschillende Delftse bedrijven de knuppel tegen elkaar opnemen. Delftse middelbare scholen hebben Blue Birds inmiddels ook gevonden als alternatief voor een sportdag: inmiddels is er al twee keer een scholentoernooi gespeeld en er is al weer veel belangstelling voor volgend jaar. Informatie is te krijgen via infobb@bluebirds.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12